|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
valiosss Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 16:15 Заглавие: гаден проблем с лаптоп на ACER |
|
|
| Проблема е следния, когато е със сложена батерия при стартиране на ХР-то, след зареждане на дескстопа блокира, не го прави всеки път, но го прави. След махането на батерията, и пускана само на адаптер си тръгва и работи нормално без никакви проблеми. Обаче в случайте когато тръгва с батерията не иска да е пълни до края, пълни е само да 7% А след изваждане на захранването с тези 7% мога за искарам около 40-50мин. Някой може ли да сподели това дали е софтуерен проблем или е на хардуерна основа. Защото по някога като забие с батерията ми дава END TASK на POWER METER. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 21:45 Заглавие: |
|
|
| Почти сигурно в хардуерен проблем!Ако можеш да пробваш с друга батерия! |
|
|
 |
valiosss Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:09 Заглавие: |
|
|
| Goofy написа: | | Почти сигурно в хардуерен проблем!Ако можеш да пробваш с друга батерия! |
Какво мислиш че може да бъде, след като под DOS нямам проблем и компа си работи на батерия, и дори се зарежда без да прави проблеми? |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:21 Заглавие: |
|
|
на колко време е батерията  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
valiosss Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:39 Заглавие: |
|
|
| californieca написа: | на колко време е батерията  |
Над година е  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:48 Заглавие: |
|
|
| valiosss написа: | | californieca написа: | на колко време е батерията  |
Над година е  |
мисла че в това е проблема,защото батерията до колкото знам си определен брои цикли на зареждане и тя си ги помни....нещо подобно четох в една статия на MSI,аз съм с лаптоп на тази марка и за сега няма проблем от 5 месеца.
Нека колегите тук да те посаветва и нещо друго,може да греша...
Не се отказай  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:56 Заглавие: |
|
|
| californieca написа: | | valiosss написа: | | californieca написа: | на колко време е батерията  |
Над година е  |
мисла че в това е проблема,защото батерията до колкото знам си определен брои цикли на зареждане и тя си ги помни....нещо подобно четох в една статия на MSI,аз съм с лаптоп на тази марка и за сега няма проблем от 5 месеца.
Нека колегите тук да те посаветва и нещо друго,може да греша...
Не се отказай  |
Иначе интересното е, че захапе ли под Windows на батерия държи повече от 40мин и пълни само до 7% |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 23:02 Заглавие: |
|
|
наистина имам нещо защотото и ти сам казваш че зарежда до 7%,с една дума батерията няма необходимия заряд да стартира машината,а тогава наи много дарпа "ток" ,както при автомобилите акомулатора...
Като стартираш системата погледни нещо настроиките в
start-control panel-power options,дано там се крие истината.
Успех  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
valiosss Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 23:09 Заглавие: |
|
|
| californieca написа: | наистина имам нещо защотото и ти сам казваш че зарежда до 7%,с една дума батерията няма необходимия заряд да стартира машината,а тогава наи много дарпа "ток" ,както при автомобилите акомулатора...
Като стартираш системата погледни нещо настроиките в
start-control panel-power options,дано там се крие истината.
Успех  |
Не, тя има ток да тръгна машината но при зареждането на бозата тогава бъгва. А когато не се бъгне, повече от 7% не мърда да е зарежда. А под дос нямам проблем със зареждането и работата си е нормална на лаптопа. |
|
|
 |
Тени Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 8:34 Заглавие: |
|
|
| Щом под ДОС си зарежда и работи нормално, то проблема ти е софтуерен. Прегледай си добре POWER OPTIONS настройките. Стартирай в SAFE MODE и виж как ще се държи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|