| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
batstoyan Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 22:50 Заглавие: Търся схема за тв. ЕЛИТ 14ES05, "вдига захранване" |
|
|
Привет, Захранването е просто с 3 транзистора + оптронна ОВ. Проверено и сменено е почти всичко , но уви. Мисля, че е някой резистор и за това търся схема .
Благодаря предварително, идеи приемам всякакви! _________________ Zdrave i Uspexi ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 23:30 Заглавие: Re: Търся схема за тв. ЕЛИТ 14ES05, "вдига захранване&q |
|
|
| batstoyan написа: | Привет, Захранването е просто с 3 транзистора + оптронна ОВ. Проверено и сменено е почти всичко , но уви. Мисля, че е някой резистор и за това търся схема .
Благодаря предварително, идеи приемам всякакви! |
Абе май не е толкова просто щом дириме схема Напиши точно какво си сменил и какво си турил и кога го вдига-когато е пуснат ли или угасен от дистанционното и със скок ли се променя или си е все високо.То почнах като докторите ама тя нашата е сходна с техната  |
|
|
 |
batstoyan Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:13 Заглавие: |
|
|
Колеги, просто ми трябва схемата за да станат по лесно и бързо нещтата, с повечко мислене и по-малко работа. Аз е имах, но не мога да е намеря. Със същтото шаси/36-В/ е направен и 14 инчовият РОЯЛ и др. Ако някой благоволи да ми помогне ще съм му благодарен, ако не здраве да е. Не се впускам в подробности, защото пазя темата от стереотипни фолософски изказвания! Когато направя ТВ-то обещавам да опиша в кратка форма нещата ! _________________ Zdrave i Uspexi !
Последната промяна е направена от batstoyan на Сря Сеп 12, 2007 22:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:40 Заглавие: |
|
|
Схема на елит с "три" транзистора има във файлообменника.
А, ако е нещо по-специално ще трябва да опишете по-добре
вашия случай.Успех. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:42 Заглавие: |
|
|
Ти тьрсиш ,ама и те те питат. Ако не отговориш,мисля, че никои
няма да ти отговори. |
|
|
 |
batstoyan Нов потребител

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
batstoyan Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 19:16 Заглавие: |
|
|
За пореден път се убеждавам, че по форумите има два типа участници , такива , които ти помагат директно и такива, които обичат да си губят времето, като си чешат егото... ! Схема вече намерих ! Благодария на всички , които ми помогнаха - да им се връща ! Моля никой от участниците по-горе да не се обижда, имайте малко търпение в момента още се боря с пробема най- вероятно Филипов ще излезе прав проблема е в управлението на оптрона /тока през светодиода/ , защото укасявайки оптрона/Е-К/ захранването не тръгва!
Проблeма се състои в това, че захранванващите напрежения бавно се повишават. +115V стига до около +200V това е довело до дефектиране на доста елементи във вторичните вериги /стабилизатор7805, транз. на ТХО, електролитни кондензатори и кой знае още какво/. _________________ Zdrave i Uspexi ! |
|
|
 |
batstoyan Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 16, 2007 13:19 Заглавие: |
|
|
Проблема се оказа резистор R539 - 47K / 0.25w , ***много неприятен дефект, повишава си съпротивлението по време на работа, в крайна сметка си прекъсна сам . След продмяната му всичко се нормализира.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ! - ЗАКРИВАМ ТЕМАТА ! _________________ Zdrave i Uspexi ! |
|
|
 |
|