|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 23:49 Заглавие: Как да позная дали Тв-то ми е 100хц. |
|
|
Здравейте,наскоро си купих телевизор,но започвам да имам чуството ,че ме метнаха в "техномаркет" нещо.
Продадоха ми го за 100хц но подозирам ,че не е
Моделът е BEKO 29pf100hz k98sxs
Това пише отзад на кутията,но в интернет го намирам като 50хц.
Кажете ми как да разбера,ако са ме метнали продавачите ,че е 100 хц да се разправям докато е време.Да не се окаже ,че (100hz) е наименование на модела а не честота |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2007 9:23 Заглавие: Re: Как да позная дали Тв-то ми е 100хц. |
|
|
| waradin написа: | Здравейте,наскоро си купих телевизор,но започвам да имам чуството ,че ме метнаха в "техномаркет" нещо.
Продадоха ми го за 100хц но подозирам ,че не е
Моделът е BЕKO 29pf100hz k98sxs
Това пише отзад на кутията,но в интернет го намирам като 50хц.
Кажете ми как да разбера,ако са ме метнали продавачите ,че е 100 хц да се разправям докато е време.Да не се окаже ,че (100hz) е наименование на модела а не честота |
И закво си си купил 100Хц телевизор,като не знаеш ква му е разликата спрямо обикновенните-или щото така е модерно?
Аз примерно като не усещам разлика между Пикасо и Рембранд-хода та си купувам картини от именитите художници на Джумаята в Пловдив-за мене е все мацаница.Та и ти така.
И после не ода да се разправям с тех защо на Мона Лиза едната бомба и е по-крива,като седне някой художник-естет у дома да пие ракия и направи забележка...Та и с телевизора така-кво ще идеш там и ще кажеш-"абе вуте Ваню от Долно Нанагорнище каза в един форум,че телевизора ми е 50Хц-връщам ви го",ами нали ше те питат-"Хубаво,не виждаш ли че е 100Хц?Нали беше пред тебе и надписа 100Хц,когато го купува"
"Незнанието не е оправдание" са казали древните римляни.
И кво като не е 100Хц-така или иначе явно ти не усещаш разликата между 50 и 100Хц със зрението си-оттам насетне кво значение имат там некви си цифрички...
Нали дава хубаво и ти е харесал,като картина щом си си го купил-кво ти пука останалото?
Полей го с една подобаваща почерпка да работи и да не се разваля и толкоз.
Погледни го с периферното зрение,ако не улавяш трептенията на растера-значи е 100Хц. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 10:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
waradin Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 26, 2007 22:41 Заглавие: .. |
|
|
Пука ми защото ако е 50 хц ,ще съм се минал с близо 200 лв.
С толкова по малко има 50 хц модели.
И да има леко трептене но все още неразбирам,дали не е от гаден сигнал
Има модел 29пф к98 който е 50 хц
а моят е 29пф100хц к98 който уж е 100 хц.
Но се чудех дали това 100хц не е наименование на модел, а не честота.
Междо другото работя в сервиз за компютри от 4 г. и не съм това което се опита да ме изкараш,със здраве незнам с какво се занимаваш .ама по отношение с хората не си много добър. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 10:49 Заглавие: Re: .. |
|
|
| waradin написа: | | Междо другото работя в сервиз за компютри от 4 г. и не съм това което се опита да ме изкараш,със здраве незнам с какво се занимаваш .ама по отношение с хората не си много добър. |
Айде,айде-ако наистина работеше в сервиз за компютри-нямаше да питаш такива неща...
Квото е-методиката,как да разбереш дали и 50 или 100Хц съм ти я казал...
Оттам нататък вместо да ми обясняваш колко съм бил лош към хората можеше барем да ми благодариш... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 11:08 Заглавие: |
|
|
| Абе Божилов, нали с гости нямаше да се разправяме? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 13:08 Заглавие: |
|
|
Тая тема напомня една друга от преди 2 дена.
Понеже тая тема определено отива като оная прежната в която ще ни обясняват кой е лош и кой добър и т.н.
Я да и ударя едно катинарче превантивно.
Методиката за определяне дали е 50 или 100Хц съм я казал.В другия форум Филипов му е казал и друга методика.
А и модела определено е 100Хц съгласно темите от този форум.
Считам че при толкоз доводи няма какво повече да се приказва по същество.
Ако господин Варадин,госпожица Даниела(щото другъде из интернет простраството същата тема е подписана с това име)
преценят че има нужда от някъква допълнителна информация и е нужно да отворя отново темата-да ми пишат на ЛС и ще я отключа веднага. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|