Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Възможна ли е изработка (поръчка) на трасформатор за 30kV
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
NikolaiBG
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 20:53    Заглавие: Възможна ли е изработка (поръчка) на трасформатор за 30kV Отговорете с цитат

Имам следното питане, наумил съм си нещо, но засега не искам да споделям подробности, за което ще ми трябва повишаващ трансформатор 220V/30000V. Вторичният ток ще е около 5-6mA. Изключено е да се ползва ТХО и умножител, трябва вторичното напрежение да е синусоида с мрежова честота. Ако имате някакви предложения ще се радвам да ги чуя. Имам известен опит в изработката на трафове, но до около 400-500V вторично. Ако изобщо е възможна изработката му явно ще трябва да се вие със стъпка? За изолачия между редовете някакъв дебел хостафан може би? Ако някъде може да се поръча на сравнително добра цена също е вариант.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Сеп 27, 2007 23:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм незнам някъде някой да прави такива, но имаи в предвид като последен вариант трафове от микровълнови печки.Един дава само около 2Кв, но все пак....
Върнете се в началото
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 28, 2007 0:49    Заглавие: Трансформатор Отговорете с цитат

Епа според мен не е проблем да си навиеш. Rolling Eyes За 5-6mA телта ще е тънка като косъм или тънка корда. Имам в предвид, че ще се хване на повечето магнтопроводи. Взимаи един магнитопровид и по формула изчисли навивките и деиствай. Wink Smile

Atheros - истинският контролер!
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пет Сеп 28, 2007 0:55    Заглавие: Re: Трансформатор Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Епа според мен не е проблем да си навиеш. Rolling Eyes За 5-6mA телта ще е тънка като косъм или тънка корда. Имам в предвид, че ще се хване на повечето магнтопроводи. Взимаи един магнитопровид и по формула изчисли навивките и деиствай. Wink Smile

А ти знаеш ли,че 30 000 волта......е-е-ех младост,младост ...
Върнете се в началото
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 28, 2007 1:00    Заглавие: Трансформатор Отговорете с цитат

Е кво за тях Question Question Не виждам нищо сложно. какво имаш в предвид, че трябва добра изолация и много навивки. Аз сум навивал за 12000V, невиждам какъв е проблема и за 30000. Question Question Rolling Eyes Rolling Eyes Wink Smile

Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пет Сеп 28, 2007 1:07    Заглавие: Re: Трансформатор Отговорете с цитат

ji4kajiata написа:
Е кво за тях Question Question Не виждам нищо сложно. какво имаш в предвид, че трябва добра изолация и много навивки. Аз сум навивал за 12000V, невиждам какъв е проблема и за 30000. Question Question Rolling Eyes Rolling Eyes Wink Smile

"Няма" проблем.Навий му трафчето и човека е готов да го купи/нали прочете поста му?/ Laughing
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 28, 2007 9:05    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.hrdiemen.es/products/index.php?command=viewPage&page=tipo_ignicion

HR Diemen правят такива високоволтови трафове.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 28, 2007 10:09    Заглавие: Re: Трансформатор Отговорете с цитат

helios написа:

"Няма" проблем.Навий му трафчето и човека е готов да го купи/нали прочете поста му?/ Laughing

А ти не прочете моя! Не се занимавам с изработка на трафове с комерсялна цел! Освен за запалки на лампи под коли. Имам за 100 000V два по 100W - ако ги видиш колко елементарно са навити и си бачкат идеално (по начина, които ти описах по горе). Незнам какво те притеснява в тези 30000V. Laughing Както и да е хаиде да не спорим повече Bojilov вече му намери. Wink Smile

Върнете се в началото
NikolaiBG
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 28, 2007 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите. Първото което мисля да предприема е да пробвам аз да го навия, така за спорта и ако не стане вече ще мисля другите варианти. Нещо за изолация между намотките да ми предложите? Разполагам с няколко ролки хостафан с различна дебелина. И другия въпрос е за намотката. Явно такава жица не може да се навива като се спазват точни слоеве, а трябва да бъде "накуп", това проблем ли е? Трябва ли да се импрегнира и да се залива с някаква пластмаса намотката?
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Съб Сеп 29, 2007 0:57    Заглавие: Отговорете с цитат

по принцип според дебелината на проводника, на по 200-300 волта трябва да има някаква изолация между слоевете....
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети