|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 17:51 Заглавие: 100 Hz TV - друг въпрос |
|
|
| Провокиран от темата "Как да позная дали Тв-то ми е 100хц", у мен възникна следния въпрос: има ли смисъл да си купуваме 100 Hz телевизори, при положение че излъчвания видеосигнал е с кадрова честота 50 Hz ? Или 100 херцовия телевизор, за да стане честотата 100 Hz прави някакъв трик подобен на обикновеното ТВ-предване, където 25 кадъра в секунда се предават през ред и фактически честотата на в. развивка става 50 херца. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 18:11 Заглавие: |
|
|
100-херцовия дразни очите по-малко и може да се гледа по-дълго  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 18:19 Заглавие: |
|
|
Има смисъл да се купуват 100Хц телевизори,разбира се.
Стандартните 100Хц обработки-без значение дали тази на Сименс,със
SDA,дали другата на Сони или Филипс със CXD и SAA и т.н. осигуряват в пъти по-голяма детайлност и рязкост на контурите и цветовия преход.
По-скоро бих казал ,че е много по-безпредметна поне донякъде 50Хц цифрова обработка от серията DIGIT 2000-цифрова обработка със добре познатите DPU,VCU,PVPU и т.н.
Отделно при 100Хц обработка има възможост за цифрово шумоподтискане.
Отделно има възможност за допълнителни екстри,като стоп-кадър и т.н.
Отделно че по-малко вреди на очите.
Ако някой се интересува от още неща-да пита. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 19:21 Заглавие: Re: 100 Hz TV - друг въпрос |
|
|
| eler написа: | | Провокиран от темата "Как да позная дали Тв-то ми е 100хц", у мен възникна следния въпрос: има ли смисъл да си купуваме 100 Hz телевизори, при положение че излъчвания видеосигнал е с кадрова честота 50 Hz ? Или 100 херцовия телевизор, за да стане честотата 100 Hz прави някакъв трик подобен на обикновеното ТВ-предване, където 25 кадъра в секунда се предават през ред и фактически честотата на в. развивка става 50 херца. |
50 херца е полукадровата по стандарт,но "там" някъде в паметта на полето/обикновено-отделен модул в ТВ-ра/ "сигнала" се записва и след това се чете два пъти по-бързо.Това е трикът,за който споменаваш.Освен това-по някоя от "екстрите",които Божилов споменава,можеш да познаеш дали е 100-херцов...А,това,че са "по-лесни" за ремонт си е друга тема. |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 20:15 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | 100-херцовия дразни очите по-малко и може да се гледа по-дълго  |
На теория е така ама на практика някои 100 херцови трепкат повече от други 50 херцови.Па да споменем и как се държат на бързо променящи се изображения и че малко картината е като "пластмасова" както е определя един колега.Е и аз си държа една 100 херцова NOKIA но честно казано картината на двойно по-възрастната и 50 херцова посестрима въпреки трепкането ме кефи повече като картина.Кинескопите и на двете са перфектни. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 21:21 Заглавие: |
|
|
Абсолютно вярно! 100 херцовите трепкат два пъти повече с което доказахме че са два пъти по-зле от 50 херцовите  _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 21:27 Заглавие: |
|
|
И аз им се чудя на тия производители на 100 херцови ТВ-ри,що ли си усложняват живота с разни там:памети на полето,АЦП-та,ЦАП-ове,гребенчати филтри и пр.Ми това са си излишни разходи,бре холан  |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 27, 2007 22:49 Заглавие: 100Hz tv... |
|
|
В стаята си синът ми гледа на едно 100Hz LOEVE Q4140 и картинката е снимка,въпреки,че кабела не е от най-качествените и опасва целия апартамент,а с разни други телевизори картината снежи е е значително по-лоша.Е,като майстор и аз ги мразя за ремонт,но имат значителни предимства.Малко са марките,които си заслужават парите.Имаме и SONY-Ch.AE-4,което не може да бие LOEVE-то повсички параметри,дори и по кинескоп.
Относно мигането на 50 и 100херцовите,не съм съгласен,че 100 херцовите изморяват очите повече-точно обратна е теорията при удвояване на честотата на кадрите.Нужно е да се попрочете по въпроса малко по-задълбочено! |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 9:47 Заглавие: Re: 100Hz tv... |
|
|
| wesko dilow написа: | В стаята си синът ми гледа на едно 100Hz LOEVE Q4140 и картинката е снимка,въпреки,че кабела не е от най-качествените и опасва целия апартамент,а с разни други телевизори картината снежи е е значително по-лоша.Е,като майстор и аз ги мразя за ремонт,но имат значителни предимства.Малко са марките,които си заслужават парите.Имаме и SONY-Ch.AE-4,което не може да бие LOEVE-то повсички параметри,дори и по кинескоп.
Относно мигането на 50 и 100херцовите,не съм съгласен,че 100 херцовите изморяват очите повече-точно обратна е теорията при удвояване на честотата на кадрите.Нужно е да се попрочете по въпроса малко по-задълбочено! |
Веско не съм казал че 100 херцовите изморяват повече,а че субективно по ми харесва картината на 50 херцовата ми NOKIA, по естествена е.Виждал си ги и двете как работят.Мисля че разбираш за какво говоря.Колкото до екстрите-реално само малка картина в голямата заслужава да се отбележи,но това го има и при 50 херцовите.Другото е колкото да се пофукаш пред някой дето ти е на гости.Всичко друго освен трепкането и то говоря за по-висококачесвени модели са недостатъци.А пък в новите като правило тунерите и мчу са калпаво направени и работят сносно само на AV или на перфектна кабеларка(коeто е малко абстрактно понятие) |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 28, 2007 20:22 Заглавие: |
|
|
Аз имам пет телевизора в къщи, но не зная колко херцови са и дали изморяват очите ,защото телевизия не гледам
Най обичам да гледам предизборните студия , но те тогава много се карат и подскачат из студиото та не мога да определя дали картината на самия телевизор трепка или те като скачат трепти картината .  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|