| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
duron123 Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 29, 2007 11:39 Заглавие: Как да изчистя засъхнало лепило от дисплей ? |
|
|
Здравейте ...
Някой занимавал ли се е с чистене на дисплеи ? Проблема е в това че има остатъци от лепилото на предпазното найлонче което се слага за предпазване от драскотини . След махане на найлончето има остатъци от лепилото .НЯкакви идеи ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petar nikolov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2007 20:37 Заглавие: |
|
|
Поне да беше казал какъв е дисплея.
Вода или най-много със спирт.
Други разтворители освен спирт са неприложими. Освен това има специални препарати. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2007 21:23 Заглавие: |
|
|
| Никакъв спирт! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2007 22:38 Заглавие: |
|
|
pamporov
До сега не съм имал проблеми със спирта, като го казвате имате ли примери за повредено покритие от спирт?
И на CRT и на LCD проблеми със спирта няма. Вярно на CRT остават петна от спирта които след това трябва да се изтрият внимателно със сух памук, но това е.
Имам Sony E210 и от 2001 го чистя само със спирт - покритието е като ново. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 0:45 Заглавие: |
|
|
Изопропилов алкохол !спирт не! Но най вероятно проблема ти е възникнал от продължителния престой на предпазното фолио и последвалата дифузия. Подобни проблеми се отстраняват с полираща паста.
Петьо, съвета ти е грешен, почети малко химия, особенно въздействието на етиловия алкохол върху високомолекулярните въглеводороди.
Преди 3 години сменях ФРП линия на огромна цена поради многократно почистване с медицински спирт и последвалото помътняване на повърхноста. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 9:58 Заглавие: |
|
|
Петров
Въздействие разбира се има, но за едно почистване едва ли ще стане нещо. Пък и аз го имам от опит. Това са 6 години и покритието е идеално.
За LCD не знам, там е съвсем друго.
Примерно просветляващите покрития на оптиката не могат да се почиствет и с изопропилов алкохол - най-много с дестилирана вода. Изобщо много зависи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 11:31 Заглавие: |
|
|
Сега осъзнах че идеята със спиртовете (било то етилов или изопропилов) и дестилираната вода не е подходяща за случая. Този начин върши работа за "замърсявания от пръсти" и други подобни "петна". Но за лепилото - най-много да се рамаже.
Правилната идея е да се използва парченце от самото предпазно найлонче или парченце "хубаво тиксо". Залепва се и се отлепва внимателно докато се събере цялото лепило. Едно парченце най-вероятно нямя да стигне.  |
|
|
 |
cobreti Нов потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 15 Местожителство: Пловдив/Поморие
|
Пуснато на: Съб Окт 06, 2007 13:00 Заглавие: |
|
|
| petar nikolov написа: | Поне да беше казал какъв е дисплея.
Вода или най-много със спирт.
Други разтворители освен спирт са неприложими. Освен това има специални препарати. |
Еми така като гледам едва ли става дума за LCD  |
|
|
 |
|