|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2004 18:17 Заглавие: TV Kapsh Colorstar 6075 не стартира |
|
|
| Писах за този ТВ в секцията търсене на схеми ,но да си напиша и тук какъв му е проблема . При включване на захранването тиристорната развивка прави няколко опита да се запусне ,високо не се появява и тя спира . Защитата е елиминирана, откачих каскадата да не би да товари но няма промяна. Проверих тиристорите -не са пробили ,няма пробили диоди изправящи захранващите напрежения ,въобще като че ли остава ТХО то -утре ще го пробвам с уреда FBT Tester да видя как е . Някой друг сблъсквал ли се е с подобен проблем и как го е решил? Данни за телевизора има повече в другия ми пост да не повтарям всичко. Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 15, 2004 18:10 Заглавие: |
|
|
| Първа поправка -тиристорите неса ,ама са пробили.По точно този за правия ход ми даваше 150 ома ,ама аз си помислих че меря към гейта ,а то било анод-катод. Смених го с чешки КТ119А ,тръгна поработи малко ,без растер и пак изгоря.Струва ми се ,че и каскадата е за смяна ,веднъж я бях сменял с нашенска + фокусиращ пот отвънка ,но май пак ще трябва ! Иначе ТХО то е идеално според уреда ,смених 0.56 микро /150 в паралелен на ХОБ ,че беше издут и е греел, другото е ОК ,надявам се след смяната ня каскадата и тиристора пак, да цъфне и образ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|