| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
metal1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 17:17 Заглавие: проблем с FUNAI TV-2000A MK7 |
|
|
имам един стар телевизор FUNAI TV-2000A MK7 който както си работеше един ден рекох да го включа,но нищо не стана занесох го на майстор той като го включи и тръгна, изглежда трябва да има нещо разпоено щото като го нося с колата дето се тресе по пътя и се оправя
някой знае ли каде точно трябва да се е разпоило за да прави така?
някакви предположения? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 17:52 Заглавие: |
|
|
Не не е това причината .Просто температурата при майстора е била по висока от мястото където го гледате и кондензаторите във вашия телевизор са заработили при по високата температура и за дави работи нормално трябва да се сменят.Не е изключено да има и студена спойка.Бягайте пак при майстора. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 17:55 Заглавие: |
|
|
Ами някъде в телевизора ще е .Занесете го на сервиз като обясните на техниците че дефекта се появява спорадично.Не е сигурно че става въпрос за лоша спойка. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 18:17 Заглавие: |
|
|
| Само неможах да разбера, след като си го носил на майстор, защо не си го оставил да го ремонтира? |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 19:08 Заглавие: |
|
|
Аз залагам на двете малки зелени цилиндърчета на които пише 220 и 330  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 20:12 Заглавие: |
|
|
При него и двете са черни ,но аз залагам само на това дето пише 220  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 20:56 Заглавие: |
|
|
| Колеги, не си играйте на "тука има тука нема", ами дайте да изясним принципно въпроса - идва ТВ, клиента има оплаквания а пред нас работи, какво правим? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 21:05 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Колеги, не си играйте на "тука има тука нема", ами дайте да изясним принципно въпроса - идва ТВ, клиента има оплаквания а пред нас работи, какво правим? |
Най- разумно е да остане в сервиза няколко дни/ако до тогава,не си е показал "рогата"/ и да бъде отремонтиран.
...Иначе губим клиента  |
|
|
 |
todoran Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 21:05 Заглавие: |
|
|
Ами прием го за ремонт.
По вероятно от прегряване разпоен някой
извод на 2SB698. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 21:07 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Колеги, не си играйте на "тука има тука нема", ами дайте да изясним принципно въпроса - идва ТВ, клиента има оплаквания а пред нас работи, какво правим? |
Прав си . Съгласявам се на мига. За конкретния случай : Спойки , смяна на двата електролита и на малкия транзистор след оптрона , проверка на двата мегаомни резистора свързани последователно и другите два , мисля че бяха около 200-300к / нямам схема в момента пред мен / , в режим на st.by проверка на В+ и в 99% от случаите всичко е ок. Няма да е първия Funai който идва и с пускането тръгва . Поне така процедирам и не съм имал дертове до сега. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|