| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 22:02 Заглавие: Нагреватели за седалки |
|
|
Можете ли да предложите някакви нагреватели за седалки на автомобил или откъде мога да купя такива?
Все пак идва зимния сезон  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2007 17:35 Заглавие: |
|
|
Аз съм си мислел със няколко бройки 5 ватови резистори залепени за някаква алуминиева плочка която да е с формата на седалката и да е под донапрена .. така че да не е твърда и все пак да топли ... и съпротивлението на резисторите да е изчислено така че да отделя всеки от тях по 4-5 вата ... така 10-15 резистора ще са достатъчни за загряването на седалката за по-малко от минута...
добре ще е някои ако тръгне да го реализира да сложи едно термо реле или някакво термо управление при определени градуси да се изключва захранването към резисторите.. както и някаква друга маниика която да следи когато няма натиск на седалката (не е седнал човек) да седи изключено .. при евентуално забравено вкл. захранване  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 12:00 Заглавие: |
|
|
И като ти се запали седалката какво правиш? Проблема не е в нещо което да нагрява а в това че трябва да е механически устойчиво. Около него все пак има лесно запалими материали. Бих препоръчал реотан за подово отопление но и той не е предвиден да бъде огъван непрекъснато и ще стане беля. По-добре си купете готови ако има /не знам от къде/. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 18:19 Заглавие: |
|
|
| joda написа: | | И като ти се запали седалката какво правиш? Проблема не е в нещо което да нагрява а в това че трябва да е механически устойчиво. Около него все пак има лесно запалими материали. Бих препоръчал реотан за подово отопление но и той не е предвиден да бъде огъван непрекъснато и ще стане беля. По-добре си купете готови ако има /не знам от къде/. |
Мислех си нещо отрода на електрическите одеала или електрически възглавнички,но не съм отварял такава и незнам как са отвътре.
А това за натиска на седалката и включването е много добра идея,но при мен няма да стане щото отзад товаря понякога чували а не си струва и тях да ги топля  |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 20:04 Заглавие: |
|
|
| В каталозите на "Конрад" преди 4-5 години съм виждал да се предлагат.Поставят се върху седалката и сядаш върху тях.Включват се в запалката. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 20:04 Заглавие: |
|
|
В общежитието си бях навил по дюшека около 20-30 метра лакиран меден проводник... на мощност 60 вата ме топлеше идеално...
Но опасността от запалване остава. Все пак си мисля да е свързано към веригата на контакт, така че да се захранва само когато колата е на контакт.... тогава дори и да се подпали, пръв ще усетиш  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 20:40 Заглавие: |
|
|
Търсете в http://conrad.de. Горе в ляво има една кутийка 'Schnellsuche' там пишете 'BEHEIZBARE SITZAUFLAGE' и ентер. По 35 евро са. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2007 19:34 Заглавие: |
|
|
| Мога да ви направя - 0885 245 861 |
|