| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2004 15:01 Заглавие: Юност 2 търся схема |
|
|
Ами то в заглавието се изчерпах...... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коце Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2004 15:16 Заглавие: |
|
|
| Имам я на хартия.Ако държиш да я имаш,почакай да я сканирам.Кажи какъв е проблема може да мине без схемата? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2004 17:43 Заглавие: |
|
|
| И аз имам схема но по лесно напиши какъв ти проблема ще ти помогнем.Само дано не са ти дефекни каналите че почти нямат поправяне. |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2004 20:45 Заглавие: |
|
|
Обясни какъв ти е проблема - на схемата не пише какво да смениш.
И аз си падам по антики. Ако побързаш, до края на годината ще си ходя до бившия дюкян и ще ти подаря каквито части ти трябват, дори и схемата (имам дори и оригинални ТХО!!!).
Май трябва да отворим и раздел АНТИКИ (VINTAGE)... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 9:27 Заглавие: Антики |
|
|
Основно проблема е, че видеоусилвателя е запушен. Всъщност не го правя аз а един колега, а той е на ВИЕ с интернета....
Аз пък с телевизорите
От него разбрах, че иска да провери напреженията в няколко КТ _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2004 17:24 Заглавие: |
|
|
| Мисля че имам схемата на хартия ,но е в работата ,утре ще я погледна и ще ти напиша кои кондензатори във видеоканала да шунтираш със здрави -това е основния проблем на старите руски телевизори изсъхнали електролити! |
|
|
 |
elios Опитен потребител

|
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 8:16 Заглавие: |
|
|
| Колегата е написал Юност 2 .Не е лошо пак да уточни защото има разлика в двата модела.Юност 2 е с отделно захранване и е с канален превключател само за метровия обхват няма дециметров обхват.А електролитните кондензатори се намират около КТ601 видеоусилвателя единия е в емитерната верига а другия в колекторната. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 8:37 Заглавие: |
|
|
Действително става дума за Юность 2 а не "новия модел". Кондензаторите вече са сменени, но някакви ориентировъчни стойности някой може ли да даде за напреженията около транзистора  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2004 10:23 Заглавие: |
|
|
| На Т10 КТ601 на базата 1.3в--1.9в на емитер 0.8---1.5в на колектор 25----80в.Сменете първо С132 20мф. на 100в и С62 20мф на 100в. и С60 50мф.Може да е дефектен и Т9 П416 напреженията на който са Б 5в Е--5.2в К--0.2в. Всечко това е при условие че имате звук.Ако нямаш и звук то всичко клони към ПТК а там е вече трудно за ремонт.Първо трябва с спирт да се почистят хубаво пластините и вижте изводите на транзисторите дали не са се окислили и прекъснали.Това е масово явление при тоя модел. |
|
|
 |
|