| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivages Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 14:56 Заглавие: моля помогнете ми с опознаването на SMD кондензатор |
|
|
Става въпрос за дънна платка Foxconn 661FX7MI-RS.
При включване на дъното към захранването никакви признаци за живот.При това без значение дали има процесор,памет или няма такива инсталирани.Платката не издава нито звук.
При по внимателно оглеждане на цялото дъно под лупа открих на обратната страна точно под южният мост два откъртени SMD кондензатори .Вероятно причина за да не запали дъното са именно те.
Лошото е,че не мога да определя параметите на кондензаторите!
Точно в този участък те са 8 на брой.Всичките са един цвят без обозначения. По размера единствено мога да определя типа на корпуса тоест 0603 но самите стойности не мога.
Моля,ако някой може да ми помогне ще бъда благодарен.
Липсващите кондензатори на дъното са с обозначение:
BC847
BC857 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 15:38 Заглавие: |
|
|
Това което си дал са означения на транзистори,а не на кондензатори.
| Цитат: | Липсващите кондензатори на дъното са с обозначение:
BC847
BC857 |
_________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivages Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 19:46 Заглавие: |
|
|
Моля,ако някой действително има желание да ми помогне да чете внимателно за какво става въпрос!!!!!!!!!!!
Става въпрос за липсващи SMD елементи за повърхностен монтаж.На елементите няма никакви буквени обозначения или цветни точки и ивици.Обозначенията които съм посочил са не на елементите ,а на платката .Нямам идея защо са обозначили кондензатор като BC,а цифрите са просто номера на съответният елемент по схемата за изработка на дъното. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 19:01 Заглавие: |
|
|
Тези кондензатори едва ли са фатални за стартирането на дънната платка а по скоро имат филтрираща роля, все пак може да се пробва с произволни подобни по форма кондензатори или да се разпои за изследване един от оцелелите _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|