| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 17:34 Заглавие: Kалибровка на осцилоскоп - къде и колко пари ? |
|
|
Може да се опитам сам да направя калибровката, обаче ми се струва, че ако цената е приемлива, ще е по-добре да го дам на хора с опит и необходимата апаратура, с цел проверка/донастройка на точността. Основния проблем на исцилографа е промяна на вертикалата на лъча при промяна на обхватите. Модел: Tektronix 2236. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Последната промяна е направена от charli на Чет Окт 18, 2007 21:25; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 19:09 Заглавие: Re: RQ: калибровка на осцилоскоп - къде и колко пари ? |
|
|
| charli написа: | | ... е промяна на вертикалата на лъча при промяна на обхватите.... |
Май, май проблема не ще да е само до калибровка ако съм те разбрал правилно. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 21:22 Заглавие: |
|
|
пояснявам: настройвам лъча по средата на екрана (условна нула) при определен обхват, да кажем 0,5V/Div, заземен вход. Променям обхвата, да кажем на 5V/Div, лъча вече не е на нула, ами да кажем на 0,8V, т. нар. адитивна грешка или грешка на нулата. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 21:47 Заглавие: |
|
|
| Значи съвсем правилно съм те разбрал. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 7:14 Заглавие: |
|
|
| Има си калибровка "attenuator step balance" виж си сервизното стр.108 и се пробвай ! |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 17:54 Заглавие: |
|
|
ELP, тъкмо се бях заканил да те питам теб какво знаеш по въпроса, понеже знам, че работиш със същия. Благодаря за напътствието. Мисля, че ще се справя със задачата. И все пак ми е интересно колко струва една калибровка и къде може да се направи таква ... _________________
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 17:56 Заглавие: Re: RQ: калибровка на осцилоскоп - къде и колко пари ? |
|
|
| RC написа: | | charli написа: | | ... е промяна на вертикалата на лъча при промяна на обхватите.... |
Май, май проблема не ще да е само до калибровка ако съм те разбрал правилно. | - и сега какво ознчава това, че калибробровка не може да се направи ли? _________________
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 18:59 Заглавие: |
|
|
| Може би е имал предвид ,че това не е калибровка ,а си е настройка ,калибровките са по напрежение и по време ,това е извън това понятие малко . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 19:10 Заглавие: |
|
|
| И може да се окаже по-близо до ремонта отколкото само до необходимостта от "тариране" и метрологична настройка (калибровка). |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 19, 2007 20:49 Заглавие: |
|
|
| Това, че ти се премества лъча във вертикална посока при смяна на обхватите не значи, че няма да мери точно. Просто като смениш обхвата си преместваш ръчно лъча на нулата или където ти трябва и си мериш. Поне така си мисля, че това е нормално (е, стига да не ходи лъча от единия до другия карай). |
|
|
 |
|