| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 16:41 Заглавие: Проблем с хоризонтална развивка на SNIDER STV5110. |
|
|
Захранването на телевизора е със STR54041 и натоварено с крушка 75 вата няма никакви проблеми, но когато включа хоризонталната напрежението пада на 60-70 волта.
Крайния транзистор на хоризонталната е 2SD1632, чиповете на шасито са TDA4555, TDA3505, TDA4505E и процесора, но освен 4505 не ми идва на акъла какво друго би могло да има отношение към хоризонталното.
На захравнането смених профилактично част от кондензаторите, но начина, по който тръгва с лампа за мен означава, че проблема не е в него.
ТХО е FCM20A021. В момента съм сложил ново.
Кинескоп не е, защото кинескопа, на който съм го пуснал в къщи е пробван с различни шасита, понеже го ползвам именно за подобни случаи а и ефекта на адреса, преди да взема шасито, и у дома е един и същи - захранването кляка и се чува цвърчене.
Крайния транзистор смених с BU508D, но ефект нямаше.
Точния модел на телевизора не взех (взех само шасито), защото не очаквах родобни проблеми. Днес или утре ще взема точния модел и ще потърся и схема, но междувременно ако на някой му хрумне нещо нека го напише. Като се прибера ако имам сили ще пробвам това, което сте ми написали.
Съвети и идеи приемам всякакви. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Вто Окт 23, 2007 7:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 16:55 Заглавие: |
|
|
Най-добре пиши марката и модела,че така много мъглява работата...
И си разкачи вторичните вериги от ТХО-да не би да товари някоя. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 16:57 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Най-добре пиши марката и модела,че така много мъглява работата...
И си разкачи вторичните вериги от ТХО-да не би да товари някоя. |
Това за вторичните не ми дойде на акъла. Модела ще напиша довечера. След малко отивам до човека, на който е телевизора. Имам още нещо за доправяне там и ще взема модела. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 17:15 Заглавие: |
|
|
| Jet написа: | | Това за вторичните не ми дойде на акъла. Модела ще напиша довечера. След малко отивам до човека, на който е телевизора. Имам още нещо за доправяне там и ще взема модела. |
Как така ке мъчиш като грешен дявол чак ми е чудно-вземи целия телевизор направо. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 17:23 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Как така ке мъчиш като грешен дявол чак ми е чудно-вземи целия телевизор направо. |
В последно време съм без кола. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 19:14 Заглавие: |
|
|
Скоро имах подобен случай с DAEWOO CP-375 (вижте форума) . Излезе ОС. Ако имате резервна, опитайте с нея, но без да махате от кинескопа неговата. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 6:46 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | Скоро имах подобен случай с DAEWOO CP-375 (вижте форума) . Излезе ОС. Ако имате резервна, опитайте с нея, но без да махате от кинескопа неговата. |
vladi46, това прочете ли го.
"Кинескоп не е, защото кинескопа, на който съм го пуснал в къщи е пробван с различни шасита, понеже го ползвам именно за подобни случаи" _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 10:16 Заглавие: |
|
|
| Фикри Нури написа: | | vladi46 написа: | | Скоро имах подобен случай с DAEWOO CP-375 (вижте форума) . Излезе ОС. Ако имате резервна, опитайте с нея, но без да махате от кинескопа неговата. |
vladi46, това прочете ли го.
"Кинескоп не е, защото кинескопа, на който съм го пуснал в къщи е пробван с различни шасита, понеже го ползвам именно за подобни случаи" |
Не е ясно, дали пробният кинескоп е с ОС или без. А ако е с ОС, дали тя съответствува по параметри на тази от телевизора.
Освен това има резонансен и тангенсов кондензатори, които също трябва да бъдат сменени за проба. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 10:33 Заглавие: SNIDER STV5110. |
|
|
| Jet написа: | | SNIDER STV5110 |
а дали не е Schneider? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 6:54 Заглавие: Re: SNIDER STV5110. |
|
|
| Bojilov написа: | | Jet написа: | | SNIDER STV5110 |
а дали не е Schneider? |
Сигурен съм в това, което съм написал. Специално ходих да го прочета от капака на телевизора. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|