| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
РДочев Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 11:52 Заглавие: Почистване на електроника |
|
|
Здравейте бивши колеги!
Преди години мъкнеха от Германия(и не само) изхвърлени телевизори. Правеше ми впечатление ,че повечето бяха като току що излезли от завода-нямаше грам прах в тях! Според мен немските колеги ги бяха почиствали в сервиза преди диагностиката.
Та-вапроса ми е следния:Знае ли някой дали са ги чистили наистина(обяснението че в Германия няма прах не го приемам)? И ако е така-има ли идея как е ставало това?(опитах да изчистя едно радио с парочистачката и резултата бе плачевен ) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 12:06 Заглавие: Re: Почистване на електроника |
|
|
| РДочев написа: | | Знае ли някой дали са ги чистили наистина(обяснението че в Германия няма прах не го приемам)? |
А трябва да го приемеш.
Нивото на запрашеност в един немски дом няма нищо общо нивото с тук,както и методите за чистене на дома.
Само да ти дам повод за размисъл-последния път когато съм виждал камион да мие улицата беше през соца...по СФ не знам как е-там може бат Бойко и да ги мие.
Повечето немски майстори чистят с каквото чистим и ние тук-обикновена бояджийска четка и евентуално за финните и труднодостъпни места сгъстен въздух.
Във конрад и Пулсатор продават и такива спрейове със сгъстен въздух.
Прахосмукачка,компресор и т.н. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 13:38 Заглавие: |
|
|
| Там прах има но улиците се почистват редовно и съответно малко влиза по къщите им. Въздуха също е значително по-чист. В БГ трябва да се чисти ~4 пъти повече (в дома) за да се поддържа нивото на прах там. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
| И прахосмукачките са им други, не като нашите да изхвърлят фин облак прах след себе си! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 14:42 Заглавие: |
|
|
В легена с Bonux-така съм мил много пъти платки(особено, ако са пълни с хлебарки). После сушенето-няколко дни, по възможност на силно слънце! (най-вече заради имп. траф) Иначе обикн. метод се знае от всички-прахосмукачка и суха четка. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 15:00 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | В легена с Bonux-така съм мил много пъти платки(особено, ако са пълни с хлебарки). После сушенето-няколко дни, по възможност на силно слънце! (най-вече заради имп. траф) . |
Обикновения почистващ спрей Филипс почиства идеално всякакви следи и мизерии от хлебарки.
А защо не трябва да се мият шаситата с вода,пароструйка,под чешмата и т.н. -има изписано доста... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 18:44 Заглавие: |
|
|
ползвам руска прахосмукачка някаква си чайка беше
маркуча е на изхода -телевизора пред сервиза -бояджииската четка
в ръката . метода не спестява сапуна но по малко се плескам
а и по лесно се виждат чарковете |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 20:56 Заглавие: |
|
|
| Аз лично след обиране на прахоляка почиствам с четка напоена в чист ацетон!Отгоре и отдолу на платката -светва отвсякъде !Сушиш на слънче 20 минути и си готов за действие |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
А отвън кутията с черен мат-по-качествен и ще видите разликата.Казвам го от собствен опит. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
|