Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дистанционно усилвател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
niki12
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 17:48    Заглавие: Дистанционно усилвател Отговорете с цитат

Имам много стар модел на усилвател Technics които е без дистанционно и съм решил да му сложа.Проблема е че не знам какво точно да търся на пазара.Знам,че се продават комплекти приемник с дистанционно,защото съм виждал за стари телевизори че има.Лошото е че незнам точно как се казва това устройство (приемника) и се чудя дали някаи ще ми обясни за какво става на вапрос и ще може ли някои да ми каже някои интернет магазин да му видя снимката и параметрите на управление и естествено да си го закупя. Благодаря предварително. Embarassed Embarassed Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бъркай телевизор с усилвател.
Различни неща са откъдето и да го погледнеш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
niki12
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Да прав си извиняваи,но можеш ли да ми обясниш каво трябва да си купя,за да си направя усилвателя с дистанционно?? Embarassed Embarassed Embarassed
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 14:33    Заглавие: Отговорете с цитат

То само с купуване не става ,трябва и ..... нали знаеш. Сериозно задачата не е лека и ако нямаш опит в електрониката въобще не се захващай ! Както ти писа и RC това не е телевизор има различни регулировки ,трудно ще пригодиш някое от наличните на пазара.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
niki12
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 18:10    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
То само с купуване не става ,трябва и ..... нали знаеш. Сериозно задачата не е лека и ако нямаш опит в електрониката въобще не се захващай ! Както ти писа и RC това не е телевизор има различни регулировки ,трудно ще пригодиш някое от наличните на пазара.
Да имам опит в електрониката.Това ми е хоби.Котато видя транзистори и интеграли направо ми потичат "лиги" много ми харесва електрониката,но съм само любител.Никога не съм работел в сервиз за електро.Просто ме влече много!Правил съм си пного работи сам и ми е много интересно във вашия форум,защото се научавам на много работи от ваз!!Ето го и примера с дистанционния контрол.Това което е ново и интересно за мен се допитвам в форума.И за това ще съм благодарен,като ми обясните как да си го направия усилвателя с дистанционно.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 18:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Започни най-напред с това:
-конкретен модел на усилвателя?
-елементната му база каква е (евентуално електрическа схема)?
-изясни си какво искаш да му управляваш?

Желанието е хубаво нещо, но до конкретна реализация има доста въпроси на които трябва да си отговориш и евентуално - намериш решение (ако е възможно и си струва усилията и средствата подобно начинание).

Не пречи да хвърлиш и едно око на тези теми:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=24084&highlight=%E4%E8%F1%F2%E0%ED%F6%E8%EE%ED%ED%EE+%F3%F1%E8%EB%E2%E0%F2%E5%EB&topicshow=Схема%20за%20дистанционно%20управление%20на%20усилвател
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=2383&highlight=%E4%E8%F1%F2%E0%ED%F6%E8%EE%ED%ED%EE+%F3%F1%E8%EB%E2%E0%F2%E5%EB&topicshow=цифрово%20управлени%20на%20НЧУ
Не са кой знае колко информативни, но все пак ще ти дадат представа накъде вървят нещата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
jeko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

виж това http://www.constructor.bg/mk/ раздел /наши схеми/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети