Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Гсм батерйики
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Не регистриран още :)
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 21:21    Заглавие: Гсм батерйики Отговорете с цитат

Такаааа значи случаят е следният имам два гсма който абсолютно никакви признаци на живот не са показвали откакто съм ги намерил и предполагам че не работят. Но не мога да кажа същото за батерийте им който изглеждат привидно здрави та вапросат ми е как аджеба да ги заредя при положение че имам зарядни обаче нямам букса за телефоните
и ми трябва да ми каже някой как точно да им подам ток и колко време
за пояснение едната батерия е
Li-ion a другата е NIMH
и по конкретно на самите батерий има + и - на адаптерите (зарядните) жиците и те имат + и - като се зареждат +със + ли се зареждат или + със - ?
благодаря предварително и сори ако съм направил някой гаф с тая тема от сорта не и е тука мястото или ала бала
Върнете се в началото
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-лесният начин е с LM317T.Това е една интегрална схема с три крака, изпълнява ролята на стабилизатор на напрежение.Пишеш в гугъл номера на чипа и му разглеждаш datasheet.Намираш схемата, която е за стабилизатор на напрежение(пък ако чак толкова не можеш да се ориентираш коя е-ще ти я пратя).Купуваш там ЛМ-ката и след като налепиш всичко, подаваш на входа някакво изправено и филтрирано напрежение-да речем около 6-10 В. С потенциометъра (с него се регулира изходното напрежение) си нагласяш да ти вади точно, ама ТОЧНО 4,20 волта.Врзъзваш последователно на батерията един резистор-примерно 5-6 ом/5 Вт.+ на батерията(през резистора) към + на стабилизатора, - към -.Това е.Ако не си разбрал...ще чертая.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

много,много
мерси ама няма да е лошо да го начертаеш някак си ако е възможно щото ми е бедна фантазията кое какво е и от де трябва да го свържа
до колкото разбрах трябва да купя нещо с 3 крака което стабилизира напрежението и кодовото му название е LM317T после адаптера го връзвам към него и после с потенциометъра го нагласям на 4,2 волта
или схемата е (адаптер)-->(LM317T)-->потенциометър нагласен на 4,2 волта само резистора нещо не го чатвам
имейла ми е [email protected]
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

аааааа ся го чатнах мерси пак евала за точното обяснение.
Тука определоно ще се регна Very Happy
Върнете се в началото
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че е работата е по сложна трябва да се регулира токът на заряд,В самите GSM апарати има микроконтролер дето регулира този ток.
http://www.discovercircuits.com/B/batt-chrg3.htm - тука има бая схеми на зарядни
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

yani kokas, вярно е, но да не го объркваме допълнително.Аз за това съм писал да си сложи резистора (по-просто няма).Смятам, че няма да има проблеми.
Питащия може да си представи схемата като изградена от следните блокове-адаптор или нещо друго, което ти осигурява захранващо (зарядно) напрежение-писал съм колко,следва блока на стабилизатора-той включва интегралката с "кодово" име LM317T Smile И потенциометъра (той е свързан с Лм "някак си", как точно-ще ти начертая), последното звено е консуматора-в случая батерията.Доста думи, но ще видиш, че е елементарна.

Последната промяна е направена от ShaGratH^ на Сря Окт 24, 2007 23:19; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
DESAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 23:16    Заглавие: Отговорете с цитат

а иначе колко време е необходимо да ги зареждам ? И евентуално прецакват ли се батерийте ако им се подаде 6в ток щото май на едната съм правил такива експерименти ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ShaGratH^
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж си пощата.
Върнете се в началото
D.Kolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

а що ли си мисля че ще се подпали така Wink
лм-а може да се ползва като регулатор на ток,нагласен на около 1/10 от капацитета на батерията,а зарядното напрежение може да е всякакво стига да е минимум 2-3 волта повече от максималното напрежение на батерията. по тоя начин се смята за колко време приблизително ще се заредят елементите за да не стане някой фал.
Върнете се в началото
DESAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Скалъпих "зарядното" са зареждам едната нз още не се е подпалило Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети