Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

волга газ24
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sz00
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 12:49    Заглавие: волга газ24 Отговорете с цитат

здравейте! имам едно малко ретро въпросче... става дума за волга газ24- знаете ли как да увелича нивото на бензина в карбуратора ( ако имате някакви снимки...), защото сега като стигне около 120-130 км/ч и започва да прекъсва... и ми казаха че на тази волга са и намалили нивото на бензина...., та ако можете да ми помогнете ще съм МНОГО благодарен! Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 13:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Тия не бяха ли двигател като на NISA (полските) или обратното? Старините обикновено са с поплавък в карбуратора и някое лостче натиска съответния клапан (игла). Та малко огъване и ще си дойде на мястото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето пример за един руски карбуратор, но може да потърсиш и за точния модел: http://www.uazbuka.ru/k131.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 18:21    Заглавие: Отговорете с цитат

ок мерси! Значи трябва само да поугъна пластинката на поплавъка.. - няма някакво болтче или нещо такова....
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
ок мерси! Значи трябва само да поугъна пластинката на поплавъка.. - няма някакво болтче или нещо такова....

Няма болтчета. Трябва да го огънеш леко нагоре, така, че да затваря клапанчето малко по-късно, при по-високо ниво на бензина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Ное 03, 2007 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

От мен един съвет /ако искаш де /. Защо ти се налага да вдигаш повече от 130 км с тая бричка ??? Щом до 130км ти върви добре карай си така ,защото разглобиш ли го веднаж карбуратора и почнеш регулирването може да се получи някоя "инфекция " и после или да прелива бензина или да ти гори много бензин .Тъй си мисля аз пък ако искаш да се надбягваш с Мерцедеси давай и го разглабяй. Rolling Eyes
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 1:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy ок благодаря за отговорчетата и съвета...., но тя и без това си гори доста сега (около 15л/100км) поне да върви както трябва... Very Happy
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 7:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Сложи и една газова уредба и тогава ще ти гори около 15л но газ.Доколкото знам една обикновенна газова за тях е около500-600лв и ще се изплати за една две години ,зависи колко много караш. Very Happy
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери данните за този карбуратор, за да знаеш точно какво трябва да бъде нивото на бензина. Така "на око" няма да стане добре. Нивото трябва да бъде точно колкото е определено от производителя, нито повече, нито по-малко. Дълбоко се съмнявам в твърдението, че като се понижи нивото и ще гори по-малко. А че когато е по-високо нивото ще гори повече съм абсолютно сигурен, понеже бензина започва да прелива от жигльорите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 04, 2007 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

добре а някой има ли престава откъде мога да изкопча тази информация за точното ниво на бензина.... вчера доста търсих не не успях да намеря точния карбуратор.... Rolling Eyes
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети