| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 31, 2007 14:54 Заглавие: Въпрос за смяна на елкондери на дъно |
|
|
Имам дъно за комп с подути филтрови кондензатори 330/25. Смятам да ги заменя с 470/25. Кжете кои са плюсовете или минусите на такава замяна. От едно място чух, че трябва капацитета да е едно към едно и че дъната не тръгват ако не е спазено това условие.
Още нещо. При замерване на капацитета на подутите кондензатори се оказва, че са в границите. При положение, че са филтрови има ли значение ESR-a. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 31, 2007 15:17 Заглавие: Re: Въпрос за смяна на елкондери на дъно |
|
|
| Фикри Нури написа: | | При положение, че са филтрови има ли значение ESR-a. |
Да.
Поддут ли е-сменяш го.
Слагал съм понякога по-големи капацитети от оригиналния-не съм брал ядове. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 31, 2007 22:52 Заглавие: |
|
|
| Сменяй смело! |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 10:52 Заглавие: |
|
|
Плюса е това ,че ще имате по добра филтрация и по дълъг живот на дъното .Минуса е това ,че е възможно да не се поместят на мястото на оригиналните,поради по големи габарити. Но това сигурно го знаете.А сега, подсетете ме какво имате предвид (какво означава) ЕSR? _________________ LZ4XH |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 10:59 Заглавие: |
|
|
| Equivalent Series Resistance, има и търсачка. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 11:01 Заглавие: |
|
|
Аз съм сменял - става. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 11:16 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | | Equivalent Series Resistance, има и търсачка. |
Благодаря за експресния отговор!
ESR(еквивалентно серийно съпротивление)в случая трябва да е възможно най-малкото.
А най- малко ESR имат новите кондензатори.За съжаление ЕSR при електролитните кондензатори не е константна величина и нараства с течение на времето .Затова се налага честа смяна . _________________ LZ4XH |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 12:47 Заглавие: |
|
|
Благодаря на отзовалите се. Кондензаторите са сменени. Дъното не тръгна. Значи проблема не е само в тях.  _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 15:54 Заглавие: |
|
|
| Фикри,на една серия стари дъна на кондензаторите пише 330/25,но всъщност са 1000/6.3,просто е сбъркана маркировката.Мисля,че бяха на Acorp.Не казвам,че това е причината да не тръгне,но го имай пред вид и също така тези,които си сложил в момента,са с голяма вътрешна индуктивност и не са подходящи за дънна платка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 16:16 Заглавие: |
|
|
Много мерси Гришане. И аз се чудех какви са тези кондензатори за 25 волта и от какво напрежение са се подули. Сега мисля да ги заменя с 1000/10. Дъното е на ГИГАБИТ - GA-6VXE7+. _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
|