| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DukeNukem Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 31, 2007 13:21 Заглавие: Дисплеи с градусите на CPU-то. |
|
|
| Виждал съм на някои кутии отпред има малко дисплеиче което показва градусите на процесора. Някакви идеи как да си направя нещо такова? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 31, 2007 14:24 Заглавие: |
|
|
Ето нещо лесно и просто.
http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/67425/INTERSIL/ICL7106.html?
За LED дисплей е ICL7107.А за течнокристален дисплей е ICL7106
Вътре в даташита на чипa има и примерни схеми.
Мери от 0 до 199 грдуса по целзий.
Май в пасат 7106 се продаваше ис дисплея ама не съм сигурен, трябва да се провери  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 31, 2007 19:35 Заглавие: |
|
|
| Друг вариант е с дисплей от Нокия 3310, вързан към принтерския порт. |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 23:28 Заглавие: Re: Дисплеи с градусите на CPU-то. |
|
|
| DukeNukem написа: | | Виждал съм на някои кутии отпред има малко дисплеиче което показва градусите на процесора. Някакви идеи как да си направя нещо такова? |
А защо държиш да бъде с дисплей ? Има такава програма която следи температурата на процесора и напреженията на захранването , само дето забравих как се казваше , но ако те интересува ще проверя. |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 0:05 Заглавие: Re: Дисплеи с градусите на CPU-то. |
|
|
| Nikolai_1 написа: | | Има такава програма ... | Такива програми за напрежения и температури Все си мисля, че предсказанията на ясновидците по телевизията са по-точни.Аз съм за 7107. |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 1:40 Заглавие: Re: Дисплеи с градусите на CPU-то. |
|
|
| ShaGratH^ написа: | | Nikolai_1 написа: | | Има такава програма ... | Такива програми за напрежения и температури Все си мисля, че предсказанията на ясновидците по телевизията са по-точни.Аз съм за 7107. |
Нещо си много назад с историята на компютрите, в новите компютри си има всякакви източници за следене на хардуера и е значително по добре реализирано от някакви самоделки дето само жици и грознотии ще се получи накрая .
Виж тук има доста добра програмка !
http://www.tucows.com/preview/359147 |
|
|
 |
|