Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Две Лан Карти и Два Интернет Акаунта...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2007 23:32    Заглавие: Две Лан Карти и Два Интернет Акаунта... Отговорете с цитат

Епа как ли не се мъчих и как ли не пробвах и не става. Та въпроса ми е - ползвам кабелен интернет на един доставчик. Понеже обаче разполагам с два акаунта и с две лан карти имам питане относно това дали може да се направи така че да свържа и двете лан карти с двата различни акаунта към интернета независимо една от друга. Когато единият акаунт е свързан и се опитам да конектна и другия ми изписва че е лан картата е заета и не става. Мисля че е с някакви настройки ще стане ,но не знам точно какви. Утрепах се да пробвам каво ли не - не ще и не ще. Целта ми е че от единия точа 200Кб български и от другия ако точа още толкова ще стане добре. Лан картите са едни и същи Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC едната на дъното другата на PCI , интернета е кабелен свързан съм към мрежата посредством Хъб и в къщи съм турил още един хъб с който съм свързал двете лан карти. И на Двете лан карти съм им дал Enable (за да няма въпроси) и интернет доставчика ми не поддържа запомняне на МАК адрес така че един акаунт може да се ползва от където си искаш.
Дано да сте ме разбрали Very Happy Very Happy
Благодаря на всички който се притекоха на помощ и който си дадоха мнението. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 8:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че протокола (които и да е TCP/IP или PPPOE) не позволява по един мрежов кабел да се осъществят повече от една конекции, и това ти е проблема в случая. Но все пак за да се изключат всякакви съмнения пробвай с едновременно включени два компютъра и да опиташ логване с двата акаунта. Според мен може да се получи логване само с единия компютър, но все пак ако имаш възможност, опитай. Ако все пак се получат две конекции (с двата компютъра), значи с някакви настройки може да стане и с еднин компютър с две мрежови карти, но мен лично ме съмнява да се получи. Успех все пак . Very Happy
Върнете се в началото
D.Kolev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 10:42    Заглавие: Отговорете с цитат

в случая 2+2 не е равно на 4.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 11:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая работа не става. За са се "съберат" 2 интернета трябват над 2000 euro.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Уви не става и аз се убедих. С два компа не може да се свържеш по един кабел с различни акаунти. Току що го пробвах. Следователно няма да става и на един комп с две лан карти. Благодаря на всички който се отзоваха.
Върнете се в началото
shulio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

А каква е идеята да имаш 2 лан карти и интернет с 2 акаунта?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

То може да стане, но трябва да зададеш в маршрутната таблица маршрути към всяка една мрежа от интернет - коя мрежа през коя карта да се достъпва. Доста сложна работа. По-просто е да зададеш няколко мрежи през едната карта и всички останали през другата. Не става просто "да получаваш интернет през две карти едновременно".
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2007 1:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако успееш да кажеш на PPPoE връзките да използват различни ланкарти може би ще получиш връзка. Но има вероятност мрежата да се побърка. Побърква се и когато имаш 2 връзки едновременно от компа към 2 различни интернет провайдъра. Имай пред вид че уиндоуса е малко чуствителен към лан-а.

Но 2 връзки така или иначе не са ти и необходими на 1 комп защото няма как да укажеш на една програма да ги използва паралелно /ако не е правена специално за това/ т.е. да се събере скороста все едно имаш 1 по-бърза / което ти се иска Smile /. А и дори да можеше пак ще се получи известно забавяне в сравнение с една бърза връзка. Но 2 връзки иначе можеш да имаш и да укажеш на браузъра да ползва едната а торентите да вървят през другата. Или 2 торентклиента - единия през едната другия през другата. Не се практикува по принцип няма смисъл.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2007 2:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Аман от неподготвени. Не може да стане, дори и на Linux, а там възможностите са многократно по големи. Може единствено да сцепиш мрежата и един диапазон от IP да върви през едната карта, а друг - през другата. Примерно да докараш локална мрежа от един доставчик и интернет от друг. Но да стане двойно скоростта към определен сайт - забрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2007 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Е това казах де, не може с PPPoE защото се опитват всички PPPoE-та да минат през една LAN карта а няма как. Но дори и да можеше нямаше да има голям смисъл.

Но един комп по принцип може да има две връзки към Интернет. Двете връзки са си с различни IP-та и си работят (примерно две обикновени LAN връзки към два доставчика и разбира се с два кабела). Аз съм имал два доставчика едновременно - BGLAN и BGMREJA. Уиндоуса обаче може да ползва само едната както и всички останали програми и по принцип няма никакъв смисъл .. или почти никакъв. Така че подобни опити са чиста загуба на време.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети