| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishoboss Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 17:56 Заглавие: Кар аудио система с PDA |
|
|
Здравейте, в други ден си взимам Eten Glofiish M700 и искам да го ползвам за кар аудио система и навигационна система. Бих искал да попитам как точно да направя свързването на това устройство към колоните на колата и какъв точно усилвател ще ми е необходим. Ето малко информация:
- Телефона разполага с 2.5мм жак за стерео изход (не можах да намеря характеристиките на изхода като мощност, но при всички положения са мнооого минимални)
- имам 2 х 40 ватови говорители отпред и 2х 60 ватови елипси отзад
- искам да махна кар радиото, което ползвам в момента и да го заменя с PDA-то, а не просто да мушна изхода на PDA-то в AUX-a.
Искам да попитам към какъв усилвател трябва да се насоча. Нещо ТАКОВА би ли свършило работа? Също така ми трябва възможност да правя баланс между предни и задни колони, тъй като задните са осезаемо по-силни. В момента го правя 60% предни към 40% задни чрез аудио плеъра ми - Sony GTX-200.
За момента това са ми въпросите. Вероятно ще изникнат още в процеса на работа. Имайте в предвид, че съм абсолютно неук в тази област и всеки един съвет ще ми е от полза.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 21:30 Заглавие: Re: Кар аудио система с PDA |
|
|
| Предполагам, че след като няма да ползваш радио в колата си, ще ти трябва някакъв предусилвател, с който да усилиш изходния сигнал от телефона до ниво, достатъчно да захрани крайното стъпало (усилвателя). Често казано, комбинацията, която си избрал ми се струва меко казано неудачна, да не казвам странна. |
|
|
 |
mishoboss Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 30, 2007 12:38 Заглавие: |
|
|
Защо да е неудачна и странна?
Идеята е проста - имам устройство, което съчетава в себе си всичко, което искам да имам в колата и не ми трябва нищо повече. Идеята е да си направя стойка на мястото на досегашното радио.
Причината да не искам да ползвам и радиото е много проста. Представи си - влизам в колата, боцкам радиото, боцкам и PDA-то веднъж в захранване, втори път му слагам и аудио жака. След това кабелчето от аудио жака на PDA-то го мушкам в AUX-a на фронт панела на радито и го пускам на AUX. А сега си представи обратната ситуация при слизане... за това искам едно устройство, което така и така имам. Освен това в себе си ще нося само телефона, който така и така нося, а не да се чудя къде да държа и панела от радиото.
Това ми е идеята. За съжаление обаче ме няма хич по хардуера (за програмист уча ) и ще ми е нужна помощ и бая обяснения на тънкостите в това начинание. По тези въпроси разчитам изключително много на вас.
| Цитат: | | Предполагам, че след като няма да ползваш радио в колата си, ще ти трябва някакъв предусилвател, с който да усилиш изходния сигнал от телефона до ниво, достатъчно да захрани крайното стъпало (усилвателя). | Аз си мислех, че това ще прави усилвателят, но както казах въобще не съм наясно. Тогава да попитам необходим ли ми е непременно усилвател или мога да мина само с този "предусилвател" за който говориш. Все пак става дума за сравнително малки мощтности от по 60 вата отзад и по 40 вата отпред на говорител. |
|
|
 |
mishoboss Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 10:20 Заглавие: |
|
|
Някой?  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 01, 2007 14:39 Заглавие: |
|
|
| "Малките" мощности от по 60 и 40 вата не са никак малки, а са си съвсем сериозни мощности. Това, че никой не ти отговоря още веднъж потвърждава абсурдността на идеята ти. |
|
|
 |
mishoboss Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 10:28 Заглавие: |
|
|
| Пак не мога да разбера защо да е абсурдна? Ако се сещаш за по-добър начин за съчетаване на GPS навигация, кар аудио система и функция "свободни ръце", кажи. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 18:10 Заглавие: |
|
|
| Идеята става.Но ти трябва усилвател с четири канала,за да можеш да управляваш изходите към предни,задни колони.Разпределението 40 към 60 процента ще стане с обикновен тример.Няма да можеш да го променяш в движение, щото би трябвало да скриеш тримера някъде при усилвателя.И всичко останало се свежда до подходящите куплунзи и чисто механични стойки.Е ще се появят предполагам и проблеми с брумове и 'свирене' на двигателя през колоните ,ама и това се лекува с филтри. |
|
|
 |
mishoboss Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 18:40 Заглавие: |
|
|
ОК, четириканалния усилвател е ясен. Поразчетох се по темата доста и наистина ще трябва и предусилвател за да захрани усилвателя с достатъчно голяма мощтност. Куплунзите не са проблем, мисля, че вече имам всички необходими. Остава въпроса с конкретния модел усилвател и с конкретния модел предусилвател. По тази част ще ми трябва доста помощ, тъй като почти нищо не разбирам по темата. Ако може да ме насочите към конкретни модели или поне характеристики, с които трябва да се съобразя, ще е повече от супер.
| Цитат: | | Е ще се появят предполагам и проблеми с брумове и 'свирене' на двигателя през колоните ,ама и това се лекува с филтри. |
От къде ще идват тези "брумове и свирене"? |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 21:36 Заглавие: |
|
|
| Погледни малко назад из форума и ще срещнеш доста 'помогнете получиха се разни звуци'.Идва от недобро екраниране на връзките ,лошо замасяване и т н.А за усилвателя търсиш нещо четири по 60 до 100 вата и си готов.Но и 4Х40вата пак си е добре.Трябва да ги вади на съпротивление равно на това на колоните.Пробвай без предусилвател.Джиесема би трябвало да вади сигнал за слушалки около 0.7 волта ,което може и да е напълно достатъчно. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 04, 2007 17:40 Заглавие: |
|
|
mishoboss а колко вкарвания и изкарвания на жака ще издържи твоето устройство.Като знам как са запоени тези букси,дори да направиш цялата система след месец ще има твоя тема от сорта-"PDA-то ми взе да прекъсва и не иска да свири-какво да правя".И като си караш колата как мислиш да усилваш и намаляш звука..... _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|