|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 20:53 Заглавие: DVD "LG" DVX9700 не чете DIV X |
|
|
Формати DVD,МР3 чете нормално.Филм записан на комп,не го чете.Чува се прищракване на зъбчатки,само при проблематичния формат,като в същото време,не изкарва служебната информация.Клиента твърди,че в определен момент филма/за който става дума/,се стартира.При мен -не става.Почистих мотора.Драйвера ми се струва,че нагрява малко повече ,при зареждане на проблематичния диск.Иначе е съвсем леко нагрят
При зареждане на друг/пак записван на комп диск,с филм естествено/,съдържанието на диска се появява на екрана,но отново не го чете.Тук поне не щрака.
Дайте идея. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 22:51 Заглавие: |
|
|
Доколкото си спомням всички LG DVD players са с една дължина на вълната на лазера от 650 nm (за DVD) и ползват изменение на фокусното разстояние за четене на CD и неговите производни CD-R/RW.
MP3 от какъв носител го чете - CD-R/RW или DVD+/-R? Матрични CD и CD-R/RW ако не чете (особено последните) със сигурност лазера е заминал! Същото е и ако не чете някой от записваемите DVD формати.
Сигурен съм, че тези неща са Ви известни, но все пак искам да ги спомена за всеки случай!
Опа!
Случайно имам User Manual за този плеер и там пише, че чете DivX, MP3 от CD; CD-R/RW! Нищо не се споменава за DivX, записани на DVD+-R/RW. Така, че ако въпросният филм е на такъв носител има вероятност да не го чете заради ограничение, заложено във firmware на плеера. Другото, за което се сещам е носителят да е с два слоя (Dual Layer 8,5 GB).
Все пак плеерът е модел 2004, а тогава имаше такива "изненади" с някои от марките/модели на машинките. |
|
|
 |
MockoB Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 12:14 Заглавие: |
|
|
| Gena написа: | | със сигурност лазера е заминал! |
49$ Royal. Честито на клиента! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 19:24 Заглавие: |
|
|
| MockoB написа: | | Gena написа: | | със сигурност лазера е заминал! |
49$ Royal. Честито на клиента! |
Напълно е възможно въпросното DVD да не е предвидено да чете DIVX. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 19:33 Заглавие: |
|
|
| В гугъла пише ,че може;за съжаление.. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 20:55 Заглавие: |
|
|
Tokio,
Чете си DivX, като смело мога да твърдя, че това е най-успешният модел на DVD player от 2004г. С неофициалния FW, разбира се.
Ако не ме лъже паметта чипът е MTK MT1389FE.
helios,
Ако наистина е заминал лазера и това му е цената, според мен няма смисъл да се ремонтира!
Но аз си мисля, че клиентът иска да чете DivX от DVD-R/RW, а плеерът не може, поради ограничения във FW! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|