| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 16:35 Заглавие: Очила за 3D изображение |
|
|
Става въпрос за гледане на псевдо-стерео изображение на телевизор.
Едно време в Кореком продаваха такива TV.Очилата са двуцветни,едното око гледа червения цвят,другото-синьозеления.
Някой има ли представа откъде мога да намеря? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chwr Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 18:37 Заглавие: |
|
|
Анаглифни очила?
Най-лесно е да си направиш от някакви очила за левче(може и от картон да се изрежат както са фабричните) и прозрачно фолио за ламиниране(напр. от Офис 1 Суперстор).
Иначе продаваха в mobilis.bg, но сега гледам има някакъв комплект албум с 2 бр. очила за 34лв.
Освен това очилата са различни видове, в зависимост от цветовете, ползвани за направата на анаглифното изображение, така че сам можеш да си направиш точно каквито ти трябват. |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 19:18 Заглавие: |
|
|
| В кината из София ги има, дори бяха включени в цената на билета някаде... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 1:40 Заглавие: |
|
|
И нали знаеш че самите цветове не правят 3D а е нужно филма да е сниман така че двата цвята да показват различни картини. Само тогава залъгваш окото че е 3D. Иначе просто ще си гледаш синия с едното и червения с другото  |
|
|
 |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 11:55 Заглавие: |
|
|
Пробвал съм да си направя,но така и не можах да подбера подходящо фолио и затова искам да си купя.
Не съм от София,така че варианта с киното отпада.
| Anonymous написа: | И нали знаеш че самите цветове не правят 3D а е нужно филма да е сниман така че двата цвята да показват различни картини  |
Като си намеря очила тогава ще барам телевизора,за да се получи псевдо-стерео ефекта |
|
|
 |
chwr Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 17:44 Заглавие: |
|
|
Можеш да се пробваш да поръчаш по интернет безплатни. Има разни добри хорица от Запада, които пращат даже за тяхна сметка. За целта трябва да се поразтърсиш в Гугъла. На мен ми баха изпратили, но бяха с отчайваща направа и ги подарих. Направените от мен са доста по сносни.
Субективното ми мнение е че много изморяват зрението.
П.С В кината в София поне тези, които съм гледал използват поляризационни очила. Имаше някога в стереокиното и с анаглифни, но беше много отдавна.
Имаше софтуер, правещ от обикновени филми - анаглифни.
Както драйвери за видеокарти, които правят стереоизображение.
Повече инфо тук : really.ru |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 23:37 Заглавие: |
|
|
| Виж по магазините за фотографи дали няма филтри които можеш да използваш. Друг начин е да снимаш с цветна лента различни фонове и след проявяване да видиш кой ще ти свърши работа. |
|
|
 |
Private Опитен потребител

|
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 2:57 Заглавие: |
|
|
| stoyangeo написа: | | Като си намеря очила тогава ще барам телевизора,за да се получи псевдо-стерео ефекта | Как си го представяш това "баране"? Да не се окаже, че търсиш първо копчето, а после да пришиваш балтона към него.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 11:05 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | Как си го представяш това "баране"? Да не се окаже, че търсиш първо копчето, а после да пришиваш балтона към него.  |
Те пък ти сега-много питаш...Нали трябва да има матриял за "Совалката". _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|