| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vasko_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 9:54 Заглавие: UPS PACO 600L СХЕМА |
|
|
Трябва ми схемата на този UPS. Никъде не мога да я намеря.Ако някой може да помогне.....................
Работата е там че от акумолатора работи и изкарва 220 V.Но в момента в който вкарам захранващия кабел 220 V изгаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 11:15 Заглавие: |
|
|
Сложи си една лампа на мястото на бушона и почвай да разкачаш да хванеш къде е късото.Вероятно са гръмнали полевите транзистори ,които са на радиатора. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vasko_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 13:35 Заглавие: |
|
|
| Изгарят полевите транзистори на радиаторите. те са IRF 3205.Вече за трети път ги сменям.Няма залепнали контакти на релетата 100% съм сигурен. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 13:50 Заглавие: |
|
|
Ами сложи си лампата на мястото на бушона ако имаш сложи здрави транзистори и откачи клемата на акомулатора и гледай какво става .Според мен тока на зареждане на аком. е станал много голям/вътрешното съпротивление на аком. е много ниско/ за това горят.Друг въпрос е колко икиномически е изгодно това мероприятие - цялото това нещо ново според мен струва около 60л.в. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vasko_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 14:03 Заглавие: |
|
|
| един транзистор струва 1,50 лв. така че икономически си е много добре новия UPS струва 110 лв.За акумолатора не знам но като изгорят транзисторите и го накъсяват . може ли да е от това че не е зареден добре.В момента съм махнал изгорелите транзистори и съм го включил във ел. мрежата и акумолатора си зарежда.Но след час два мисля да сложанови транзистори и пак да пробвам.Страх ме е да не изгоря и тях.казаха ми че трябва да сложа по добри транзистори ама не знам заместител на тия IRF 3205. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 14:10 Заглавие: |
|
|
Така както си го написал изглежда че и без тези транзистори устройството си работи в което силно се съмнявам _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vasko_1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 14:19 Заглавие: |
|
|
| Значи без транзисторите е и на изхода има 220 в когато е включен към мрежата и зарежда акумолатора.Но само на акомулатор ги няма тия 220 волта.Та нали тези тразистори са част от трнсфертера 12-220 волта.Това се мъча да обясня.А кото сложа здрави транзистори започва да си бачка 12-220 волта но вкарам ли го в ел.мрежа изгарят транзисторите.Не мога да си го обясня все още изчаквам да се позареди малко и да хакна новите транзистори. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
vasko_1 Нов потребител

|