| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 19:10 Заглавие: SAMSUNG KS3A |
|
|
Здравейте, това шаси е на 21 инчов телевизор. ТХО то е FSV20B001A ,видео процесора-VDP3120B процесора SDA5555 A035. Екрана е разширен по хоризонтали доста и диша /беше разширен и по вертикали,но от серв. режим го свих/ Образа е размазан/като при малък скрин/. Бялото премодулира и се размазва. В началото е по добре и след 1-2 мин разширява повече и замава белите буви са замазани яко. напрежението към видео усилвателите ми е !!! 130В. +В-ми е нормално + 128в. Скрина ми е добре. Сменях ТХО с китаиско положението е и по лошо ,че -16в са ми -5 и подгъва вертикално, а 200те в. са 120. Второ китаиче същата работа HR-НЯМА. Не е кино/пробвах/ .Сменях дъмп не и не.До колкото можах проверих веригите на ABL-там имам 5-6 волта. Моля за съдействие и съвет. Дли не случих на тх..а като се замисля с първото китаиче кат,че беше по малко разширен но тия 200 в ме притесняват естественно кондензаторите ги дублирах фуса-шунтирах не и не  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 19:40 Заглавие: |
|
|
"кондензаторите ги дублирах"Колега никога не го правете това,важи и за неелектролитните.Винаги слагайте други конд./по възможност нови/а неговите ги сваляйте.Най големите заблуди идват от там.За тия 200в.сменете с нов конд.на 250в. 4.7мф или какъвто са сложили там 10мф 22мф. По възможност сменете и неелектролитните конд във веригата на колектора на краиния за хор развивка.И ако пак не стане ще гледаме времеконстантите на импулсите на базата на същия.
Като сменихте ТХО то крайния беще ли изгорял и ако да ,какъв сложихте там. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 2:34 Заглавие: |
|
|
| И аз залагам на "дублиран" неелектролитен кондензатор към колектора на крайния. Обърни внимание на двата за обратната връзка към VDP-то. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 8:02 Заглавие: |
|
|
| Под дублиране на кондензатори имах предвид електролитните във веригата на 200те волта.Краиният транзистор на ТХОто не беше изгорял.Оргиналното тхо/ с което съм и сега изкреше и озонираше около кабела за високото, това комбинирано със дишането и раздутият екран ме накара да сменям тхо |
|
|
 |
|