| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
maiden Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 20:11 Заглавие: Прекалено ярък LCD монитор |
|
|
Монитора е Hyundai N220W. Струва ми се адски силна подсветката. На абс. черен фон се виждат в краищата лампите как светят
Налага се да намалям яркоста софтуерно, освен от яркост, контраст и цветност
Идеи какво да правим?
Предполагам в сервизното меню ще може да се намали силата на лампите, но не знам как се влиза! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 9:13 Заглавие: |
|
|
Абе трудна работа.Схема в нета не намерих-така че малко наизуст говоря.Действително интензитета на лампите в повечето случаи се регулира софтуерно.Само че въпросната информация седи във флаша,който може да е външен,или вътрешен-зависи от чипа.Програматор за флаш имаш ли?А може би през сервизен куплунг?А бин за коректната софтуерна версия?А дали ще е коректен?Някои разлики могат да доведат до пълна смърт на изделието и невъзможност за повторно флашване.А може китайците просто да са извели тримери в захранването Бъди по-подробен ако може  |
|
|
 |
maiden Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 14:51 Заглавие: |
|
|
Нямам програматор, нямам и БИН, нямам и схема, не знам и как се влиза в сервизното меню. Затова питам. Като цяло съм компетентен обаче и се надявам да не го прецакам ако намеря схема и/или начин да вляза в менюто
Иначе е гаранционен ама не ми се занимава да го нося да му намалят яркоста, най-много да кажат че му няма нищо, а може и да си е нормален, просто на мен не ми харесва така  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 15:09 Заглавие: |
|
|
Дори и да имахте всичките тия неща пак щяхте да го управлявате софтуерно.В потребителското меню има достатъчно опции да си регулирате яркост контраст и цветово картината.На TFT мониторите дори намалени яркост и контраст пак остава фон,просто технологията е такава.Ако пък хептем толкова силно светят сигурно се е повишило захр .напрежение и ще трябва да го занесете в гаранционния сервиз.По принцип в тези монитори яркоста се управлява в много малки граници,така ,че харесва не харесва това е.За повече пари повече  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
maiden Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 17:16 Заглавие: |
|
|
Монитора е нов, просто си е такъв - 300cd/m2
Че LCD не може да даде черно също е ясно, тук проблема е друг. Яркост, контраст и gaim от потр. меню ми се струва че не менят подстветката, а променят само прозрачността на кристалите, защото на черен фон с нокиа монитор тест никоя от тези настройки не променя нищо - т.е. лампите си светят все така
Това ми е болката, искам да увелича живота на лампата доколкото е възможно като я намаля  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 9:26 Заглавие: |
|
|
| Това,което искаш,не може да стане.Мислех че говорим за проблем в монитора а не за удължаване живота на лампите му.Този проблем може да бъде отстранен със занижаване на захранването с 1-2в,но не разчитай,че ще удължи живота им.Просто това напрежение може да варира само в много тесни граници(както вече споменаха),а всяка промяна нагоре или надолу над допустимата стойност за конкретния дисплей ще доведе до неработоспособност на изделието.Както вече ти казах проблема може да бъде замаскиран и софтуерно,но ти не разполагаш с нищо.Носи го в сервиз. |
|
|
 |
maiden Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 17, 2007 10:16 Заглавие: |
|
|
Днес разглобих монитора, оказа се че е шаси и панел на Proview, както и предполагах Hyundai монитори не правят, само им слагат логото
Ето снимки:
http://store3.data.bg/vnegentsov/Hyundai/
Няма никакви тримери или променливи кондензатори. Явно управлението е изцяло цифрово. Та сега въпроса ми е как се влиза в сервизно меню на Proview  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2007 0:10 Заглавие: |
|
|
| maiden написа: | Това ми е болката, искам да увелича живота на лампата доколкото е възможно като я намаля  |
Стига си занимавал хората с глупости!
Сравни работата на този монитор с друг такъв и ако няма разлика не го пипай, ако има - в сервиз.
А понижаването на тока на лампите също води до скъсяване на живота им! |
|
|
 |
maiden Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 13:57 Заглавие: |
|
|
Така, ако някой го интересува как се влиза в фактори мод на:
MAG, Proview, Hyundai - всичките с процесор на Novatek.
Задържа се лява стрелка и се гаси монитора от POWER бутона. След това се задържа дясна и се включва. В менюто се появява нова икона "F" и така. Промених gain и offset и нещата се подобриха значително. Черното не сивее така както преди.
Благодаря за мненията! |
|
|
 |
|