| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Денис Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 19:08 Заглавие: TV ULTRAVOX EXSELSIOR-няма яркост |
|
|
Здравейте
Проблема е че изображението няма яркос,доста тъмно е .Има високо не знам колко е няма с какво да го измеря.При завъртане на Screen на дасно изображението изчезва и се вижда обратния ход на зелен екран,при завъртане на ляво екрана става ярко бял.Предполагам че и на G2 напрежението е добре. Но за проба подадох на G2 напрежение през 1диод от колектора на Краиния транзистор за хоризонтално, за да проверя дали ще се промени нешо но резултата е същия.Моля по знаещите да помогнат.Аз съм новак и всякакви напътствия са добре дошли.
Благодаря на всички . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 19:20 Заглавие: |
|
|
Пиши състава на този Ултравокс
Чрез регулировка на яркосттта и контраста пробва ли да постигнеш нещо?
Работата отива към голямата ламба.
Видеоколор ли е? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 19:52 Заглавие: |
|
|
Състава е следния:
блок управление M3870FAB1, M206B1,M705B,LS776C
на шасито TDA3562A,TDA1170SH,TDA3541,TDA2593
ако тона имате предвид господин Божилов.
Регулировката за яркост работи но е дадена до край.Не знам дали е видеоколор никъде не пише.А какво е голямата ламбада ?
Мога да го снимам но не знам как да ги кача да се виждат. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | А какво е голямата ламбада ? |
"голямата ламба" писах-имам впредвид кинескопа.
Я виж на отоплението на кинескопа дали нямаш нещо резистор или дроселче и го замости.
Ако малко просветне-работата е ясна. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 20:08 Заглавие: |
|
|
www.picvalley.net
www.imageshack.us
На тия 2 сайта можеш да качваш снимки.
Хубаво е да се регистрираш-иначе мисля форума не разрешаваше да даваш линкове,ако пишеш като гост. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 20:21 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите Гн.Божилов ше пробвам и с отоплението но вече утре.Ще се регистрирам и ще кача снимки ако е необходимо.
Благодаря , лека вечер на всички! |
|
|
 |
Денис Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 20:06 Заглавие: |
|
|
Здравейте
днес имах малко време и пробвах и замостих резистора на отоплението но вместо да просветне както се надявах се получи точно обратното ,картината изчева???
Не мога да схвана какво става а и нямам схема на това животно.
Моля ако има да ми я прати или да даде препратка.
[email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 16, 2007 20:13 Заглавие: |
|
|
Да не бъркаш нещо-да не замостваш самото отопление?
Значи да обясня с думи прости.2 от крачетата на кинескопа са отопление-с мултицета ще ги хванеш кои са.
Проследяваш ги на платката на кинескопа-последователно на тях има някакъв нискоомен резистор или дросел-половин до 3-4 ома е обикновено като стойност.
Е именно този резистор или дросел го даваш накъсо. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|