| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 10:12 Заглавие: Термостат и регулатор на напрежение |
|
|
| Може ли да се направи такова нещо за водното охлаждане на компютъра например.За да регулира оборотите на вентилаторите.Да сложа термосондата да мери колко градуса е водата и спрямо температурата термостата да подава по-високо и по-ниско напрежение.Например да се настрой когато водата ти е 30* напрежението да е 5V когато водата е 35* да подава напрежение 7V и така нататък. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 19:12 Заглавие: |
|
|
| Знам че не отговарям на въпроса но водното има смисъл ако ти трябва много тих компютър (захранването все пак ще шуми) или искаш да вдигнеш много честотата на процесора. Иначе повече пречи особено ако е самоделка. Аз имах и го махнах. Казвам ти да си знаеш. |
|
|
 |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 19:37 Заглавие: |
|
|
| Нещо не разбрах за какво става дума.Не бих казал че водното ми пречи.Тихичко е като мушица,обаче през лятото като е топличко и водата става топличка.Пък вентилаторите съм ги направил на 3 степени 7 9 и 12V.Компютъра работи цял ден а мен ме няма цял ден в къщи за да променям напрежението когато е необходимо.За това мисля че нещо такова ще свърши перфектна работа.А захранването ми е безвентилаторно така че шум нямам почти само 2 120мм перки на 14Дб всяка. |
|
|
 |
|