| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 17:17 Заглавие: DVD Elite PV-399X-захранване |
|
|
Захранването е с KA3842 и STP3N60(бяха изгорели).Между гейта на STP3N60 и изхода на KA3842 има R=40ома и паралелно на тоя R e един диод(или ценер?)-като го разпоявах изхвърча нанякъде.
Какво ще кажете,какво да сложа там?
Прегледах малко схеми,на повечето е само R(без диод),някъде има по две R-D(1N4148) вериги,паралелно на R=20-40ома |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 17:57 Заглавие: |
|
|
| Според мен ще работи и без диода,само с резистор.А иначе-мисля че 1n4148 ще ти свърши чудесна работа.Между другото при право свързване къде диод,къде ценер,все по един начин ще работи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 19:40 Заглавие: |
|
|
Най-добре дири схема или там квото е изхвръкнало,та да ти е мирна после главата.
Във захранване на телевизор със 3842 съм брал такива ядове заради диодче в базата,заради това че немския майстор го отскубнал-така че моя съвет е да не си правиш експерименти. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 22:30 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Според мен ще работи и без диода,само с резистор.А иначе-мисля че 1n4148 ще ти свърши чудесна работа.Между другото при право свързване къде диод,къде ценер,все по един начин ще работи. |
Потврждавам ,че работи и без този диод.Някде се слага ценер-но работи без проблем и без него Скоро правих един Филипс(двд) с такова захранване с изпарени доста R и диоди.Вьзтанових го само по датата на чипа и работи без грешка-така че давай смело _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 15:26 Заглавие: |
|
|
Благодаря за мненията,пуснах го да работи без диодчето.
Засега работи,транзистора не грее.
| Bojilov написа: |
Във захранване на телевизор със 3842 съм брал такива ядове заради диодче в базата,заради това че немския майстор го отскубнал |
При мен са идвали Грундици от Германия с премахнат диод в захранвания TDA4605+BUZ и май си работят и досега. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 16:43 Заглавие: |
|
|
| stoyangeo написа: | | При мен са идвали Grundig-ци от Германия с премахнат диод в захранвания TDA4605+BUZ и май си работят и досега. |
И във Grundig CUC4500 съм брал ядове заради отскубнато диодче в базата и в новите грундици с 3842 съм брал.
Отделно мисля в CUC4500 беше друга случка-тва диодче къде работеше,къде не-накрая го отскубнах и видях че единия крак му се върти...
Ама дотогава бях 3 полевака назад.И то ги гореше през време-когато му скимне на диодчето да прекъсне.
Е явно в твоя случай може и без диод.
Важното е да се знае че някой пъти номера става,някой пъти не става и някои пъти това диодче е важно,в други случаи-не толкоз и може и без него. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|