| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 18:42 Заглавие: Какво означават тези символи ? |
|
|
| Имам един немски антенен усилвател с 2 регулировки изведени. Предполага се ,че едната е ниво а другата усилване.Нещо ме мързи да ровя из книгите ,та да питам някой знае ли коя какво е? Първата е като фронт на импулс пресечен със наклонено Т ,а втората като голямо Т пресечено по същия начин с по-малко Т ,наклонено под чертата на голямото Т . Разсуждая логично първата би трябвало да регулира усилването ,а втората нивото на изхода ,но дали е така ? Искаше ми се да погледна как са вързани по схемата ,но усилвателя е в херметично запоена метална кутия и не ми се отваря. Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2007 18:52 Заглавие: |
|
|
| Едната сигурно е усилване-общо.А другата може и да е изравнител на нивата-при повече програми.Това е според мен.Не съм сигурен. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 8:00 Заглавие: |
|
|
Да единия трябва да е усилване а другия честотен "наклонител"  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 17:17 Заглавие: |
|
|
| Добре де ,ами нещо по конкретно ? |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 18:22 Заглавие: |
|
|
Здрасти ELP, първата врътка ти е изравняване на сигналите на първите и последните канали, или по точно казано коректор за изравняване на нивата на каналите, а втората врътка е регулиране на общото усилване. Дано да съм помогнал. поздрави и лека вечер. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 18:45 Заглавие: |
|
|
Преди години работих в една кабелна телевизия. Усилвателите, които ползвахме също бяха с две регулировки: едната регулира усилването, а другата регулира наклона на характеристиката на честотния изравнител. Това е един честотно зависим атенюатор на входа на усилвателя, затихва в долния край на обхвата с определено затихване, което постепенно към горния край на обхвата намалява и за горния край става нула. Служи да компенсира неравмерността на затихването на коаксиалния кабел, с две думи: характеристиката на затихването му е обратна на тази на коаксиалния кабел. Ето примери:
 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
| Значи ,ако съм схванал добре първата ,демек фронта пресечен с наклоненото Т е честотния изравнител а втората голямото Т пресечено с наклонено по малко Т е за регулиране на усилването. Така ли ? |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2007 18:19 Заглавие: |
|
|
Правилно си го разбрал ELP, точно така е. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
|