| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitkojazz Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 22:56 Заглавие: online ups handmade |
|
|
Здравейте!
Идеята ми е да се преборя с токовите удари в моя град, като ги прескоча изобщо. Дали някой ще се нагърби да ми измисли схема при която един преработен ups захранва два акумулатора. Докато зарежда единия акумулатор, другия акумулатор захранва крайното ми устройство (да речем LCD-monitor. Когато се разреди последния две релета обръщат нещата-разредения акумулатор започва да се зарежда, а другия се изключва от зареждане и започва да захранва крайното устройство. Разбирам, че така бързичко ще почна да си купувам акумулатори, но важното е да не ми гръмва скъпата техника отзад. Ако някой съм го заинтригувал, нека ми пише на [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 23:00 Заглавие: |
|
|
Акумулатора ще се разрежда за по-малко време, а ще му е неободимо доста повече да се зареди
Няма как да стане с два акумулатора  |
|
|
 |
mitkojazz Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2007 23:17 Заглавие: |
|
|
| тогава със зарядно? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 17:59 Заглавие: |
|
|
Ако mitkojazz е от моя град токовите удари са най-разнообразни - от единични, през 2-3 за секунда и напрежение 90 V за няколко минути (това беше в съботата дето мина) до липса за няколко часа почти през ден
Съвета ми е да се обърнеш към специалист - да ти сложи катоден отводител, някъф контактор, дето изключва напрежението под 200 В примерно като падне за фризера и хладилника и не на последно място - купи си читав UPS on-line - струва си всеки лев в сравнение с цената на техниката, която защитава  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2007 19:23 Заглавие: |
|
|
| Не е нужно да въртиш акумулаторите. Зареждай акумулатора със същия ток докато черпиш ток от него (т.е. на периоди ... зарежда повече черпи по малко след това зарежда по малко черпи повече .. за да поддържаш акумулатора в сравнително заредено състояние). Ако вземеш акумулатор от кола той е с малко вътрешно съпротивление и ще играе ролята на буфер. Освен това UPS-а работи в един диапазон на захранващото напрежение от акумулатора и малките промени (на напрежението на акумулатора) при токов удар няма да се отразят на работата UPS-а. |
|
|
 |
mitkojazz Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 20:29 Заглавие: |
|
|
| благодаря ви момчета. Пак казвам, че съм от Дупница. Имам лан-мрежа. Всичко е пауъровъретернет (колко смешно изглежда написано на бг:). Отказвам се от лана вече и ще минавам на 802.11н. Обаче не ми се носят вирелеси за ремонт през ден. така че 2-3 устройства от по 12волта не могат да изхабят 100-амперов акумулатор от кола мисля, че и повече от 2 дни. Ама не ми се ходи до всяко устройство през 2 дни да сменям акумулатора. а за всякаква връзка със 220 волта от енергото не ща и да чувам. Благодаря ви отново. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 20:53 Заглавие: |
|
|
офф
Ами обясни по-подробно за кво иде реч ако може - все ще измислим вариант. Ако храниш цялата си мрежа от едно или няколко места само може и да стане номера - захранването ще е по-яко, трансформаторно, с акумулатор в буферен режим да обира токовите удари и кратките липси на ток. |
|
|
 |
|