| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 20:40 Заглавие: Защита на ОТ на неомонтана |
|
|
Някой правил ли е тази защита? и какви впечатления има от нея?При мене се получава нещо много странно:когато е закачена само едната тонколона без знчение коя,защитата си работи перфектно точно както е писано в книгата,но като закача и втората се получава едно силно пукане и усилаватела започва да си свири веднага,като релето си изчаква около 3 секунди и се включва и усилватела продължава да си свири
Възможно ли е от някъде от друго място крайното стъпало да си намира маса и да заобикаля защитата?
И другото нещо което искам да помоля е ако имате някакви схеми на такава защита да ги споделите с мен ако е възможно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 21:32 Заглавие: |
|
|
Единия от контактите които е за говорителите да не е залепнал? _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 21:48 Заглавие: |
|
|
| nobodyshadow написа: | | Единия от контактите които е за говорителите да не е залепнал? |
Не не е.мерих всичко нрмално си е всичко и все пак не мога да си обясня какво се случва. |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 22:13 Заглавие: |
|
|
| Качи схемата и ще видим къде е проблема.Преди години бях си направил добра защита обаче сложих едно реле и за двата канала на масата за икономии!То от пренатоварване добре ама като изгърми единия канал изгоря и другия,щото релето като прекъсне масата пуска половината захранване на изхода на другия и така.Простотия ама .... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 16:07 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | | Качи схемата и ще видим къде е проблема.Преди години бях си направил добра защита обаче сложих едно реле и за двата канала на масата за икономии!То от пренатоварване добре ама като изгърми единия канал изгоря и другия,щото релето като прекъсне масата пуска половината захранване на изхода на другия и така.Простотия ама .... |
Ето това е схемата на сайта на неомонтана също я има както и платката.Спазил съм си всичко както са писали,но... |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 17:31 Заглавие: |
|
|
| Схемата явно си работи коректно, но ти не си показал как си вързал изходите на усилвателя към релето. Вероятно там ти е проблема. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 19:31 Заглавие: |
|
|
| Монтирай си второ реле ,иначе явно изходите се свързват помежду си .Мисля ,че на платката има предвидено място . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 24, 2007 23:19 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Монтирай си второ реле ,иначе явно изходите се свързват помежду си .Мисля ,че на платката има предвидено място . |
Да платката е за 2 релета.Сложил съм ги и двете.А иначе всички входове са си подвързани както си е по схемата.Проверявах я много пъти и нямаше грешки.Но работи коректно само на един канал без значение кой е той. |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 17:47 Заглавие: |
|
|
| Релетата трябва да са свързани така че да прекъсват изхода на усилвателя от колоните-не масата!Не виждам какъв може да е проблема -щом схемата си работи и забавя 3 секунди!Контактите на релетата трябва да са самостоятелни и за двата канала и да нямат връзка с нищо друго!Вържи ги така както ти писах и пиши за резултата!Даже ако можеш и да нарисуваш как си закачил всичко. |
|
|
 |
|