Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за електромер
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 17:34    Заглавие: Въпрос за електромер Отговорете с цитат

Питането ми е за следното: в къща съм, таблото не е изнесено на улицата. Електромера е електронен - и понеже ми се иска да засека дали отчита вярно (поне в допустими граници да го засека) поставих и обикновен електромеханичен електромер - свързах го последователно, след главния предпазител. Електронния не знам как точно е свързан, макар, че таблото е моя изработка и мога да го разглобя, но не ми се прави чак такава занимавка. Та въпроса ми е могат ли от Енергото да се заядат заради допълнително поставения ел. мер? Впрочем засега за няколко часа и двата показват еднакъв разход.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ти нали си го поставил след тоя на енергото ???? Нищо не могат да ти кажат но и да показва по малко от техния няма да намалят парите . Laughing
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Ами ти нали си го поставил след тоя на енергото ???? Нищо не могат да ти кажат но и да показва по малко от техния няма да намалят парите . Laughing

Всъщност е преди техния електромер (така ми дойде по-лесно да го свържа, не за друго). Знам, че няма да ми намалят, но поне да знам какво е състоянието.
П.С. утре ще взема наистина да го сложа след техния.
Върнете се в началото
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 17:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Много е вероятно след като е преди тяхния да се заядат. По добре го сложи след тяхния.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Като можеш и преди и след ,що не го шунтираш техния ,ами си играеш да го проверяваш ! Very Happy
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Като можеш и преди и след ,що не го шунтираш техния ,ами си играеш да го проверяваш ! Very Happy

Вярно, че може, но не искам да правя кражба, а просто да видя горе- долу истината за меренето на електронния. Утре ще го свържа наистина след техния. Добре, че попитах иначе можеше да не се сетя за тоя вариант Laughing
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:06    Заглавие: Отговорете с цитат

ivan1959 написа:
ELP написа:

Вярно, че може, но не искам да правя кражба, а просто да видя горе- долу истината за меренето на електронния. Утре ще го свържа наистина след техния. Добре, че попитах иначе можеше да не се сетя за тоя вариант Laughing

Адаш просиш си сочна глобичка мин 500лв.Ако си правиш пробите трябва да е след техния електромер.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Говорил със по принцип със служител на енергото и доколкот ми обясни са длъжни при съмнения за некоректност в отчитането да дойдат със еталонен товар и да го пробват.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

И ми е страшно интересно ,ако излезе някаква разлика кой електромер ще го обявиш че е в грешка.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:16    Заглавие: Отговорете с цитат

fikret написа:
И ми е страшно интересно ,ако излезе някаква разлика кой електромер ще го обявиш че е в грешка.

Винаги е добре по някой въпрос да има човек и второ мнение - именно с тая цел го правя - все пак е нещо. А го правя щото след като го поставиха разхода ми доста нарасна при едно и също горе-долу потребление. Иначе до обвинения няма да стигам - достатъчно ми е да си имам едно наум. Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети