| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 17:34 Заглавие: Въпрос за електромер |
|
|
| Питането ми е за следното: в къща съм, таблото не е изнесено на улицата. Електромера е електронен - и понеже ми се иска да засека дали отчита вярно (поне в допустими граници да го засека) поставих и обикновен електромеханичен електромер - свързах го последователно, след главния предпазител. Електронния не знам как точно е свързан, макар, че таблото е моя изработка и мога да го разглобя, но не ми се прави чак такава занимавка. Та въпроса ми е могат ли от Енергото да се заядат заради допълнително поставения ел. мер? Впрочем засега за няколко часа и двата показват еднакъв разход. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 17:46 Заглавие: |
|
|
Ами ти нали си го поставил след тоя на енергото ???? Нищо не могат да ти кажат но и да показва по малко от техния няма да намалят парите .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 17:55 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Ами ти нали си го поставил след тоя на енергото ???? Нищо не могат да ти кажат но и да показва по малко от техния няма да намалят парите .  |
Всъщност е преди техния електромер (така ми дойде по-лесно да го свържа, не за друго). Знам, че няма да ми намалят, но поне да знам какво е състоянието.
П.С. утре ще взема наистина да го сложа след техния. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 17:59 Заглавие: |
|
|
| Много е вероятно след като е преди тяхния да се заядат. По добре го сложи след тяхния. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:00 Заглавие: |
|
|
Като можеш и преди и след ,що не го шунтираш техния ,ами си играеш да го проверяваш !  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:02 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | Като можеш и преди и след ,що не го шунтираш техния ,ами си играеш да го проверяваш !  |
Вярно, че може, но не искам да правя кражба, а просто да видя горе- долу истината за меренето на електронния. Утре ще го свържа наистина след техния. Добре, че попитах иначе можеше да не се сетя за тоя вариант  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:06 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | ELP написа: | Като можеш и преди и след ,що не го шунтираш техния ,ами си играеш да го проверяваш !  |
Вярно, че може, но не искам да правя кражба, а просто да видя горе- долу истината за меренето на електронния. Утре ще го свържа наистина след техния. Добре, че попитах иначе можеше да не се сетя за тоя вариант  |
Адаш просиш си сочна глобичка мин 500лв.Ако си правиш пробите трябва да е след техния електромер. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:08 Заглавие: |
|
|
Говорил със по принцип със служител на енергото и доколкот ми обясни са длъжни при съмнения за некоректност в отчитането да дойдат със еталонен товар и да го пробват. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:11 Заглавие: |
|
|
| И ми е страшно интересно ,ако излезе някаква разлика кой електромер ще го обявиш че е в грешка. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 26, 2007 18:16 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | И ми е страшно интересно ,ако излезе някаква разлика кой електромер ще го обявиш че е в грешка. |
Винаги е добре по някой въпрос да има човек и второ мнение - именно с тая цел го правя - все пак е нещо. А го правя щото след като го поставиха разхода ми доста нарасна при едно и също горе-долу потребление. Иначе до обвинения няма да стигам - достатъчно ми е да си имам едно наум.  |
|
|
 |
|