Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Reset na EPROM

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
IBM
Гост

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 23:07    Заглавие: Reset na EPROM Отговорете с цитат

Здравейте !
Интересува ме следният проблем : как може да се "ресетне" (да се запише FF) във нулиран EPROM. Уточнявам, че не става дума за UV erase EPROM, тоест няма прозорче. Според теорията EPROMът ще е изтрит (т.е съответно при четене ще бъде FF ) ако електроните са "премахнати" от плаващия гейт. При ЕEPROMите е точно обратното.
Чувал съм разни методи, при които паметта се поставя за 24 часа при -20 градуса, това за ой тип памети е и какво точно прави ? Има ли някой идея как точно да се премахнат електроните от гейта?
Благодаря
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2004 23:31    Заглавие: Отговорете с цитат

IBM, ресета не е това:
Цитат:
(да се запише FF)
нито за EPROM нито EEPROM. Незнам какво разбираш под "нулиран", но при всички памети правилото е, че тя е "празна" когато от нея се чете FFh. Подобни методи
Цитат:
при които паметта се поставя за 24 часа при -20 градуса
са меко казано абсурдни и те могат по някакъв начин да повлияят на ЦЯЛОТО устройство (в смисъл напр. връзките м/у отделните компоненти - ускорено стареене на припоя например при което четенето да не е коректно), НО трудно би повлияло на утечката на заряд (както го наричаш от плаващия гейт). По така зададения въпрос (и "примерите" с които си запознат) предполагам какви са целите Smile, но не е това начина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
IBM
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 0:50    Заглавие: Отговорете с цитат

По въпроса за фризера - чувал съм го във връзка с нулирането фискалната памет на касови апарати и за някои телевизионни процесори.
По въпроса за ресета - да точно това имам предвид, празна памет (FFh)
По въпроса за приложението - естествено че е с комерсиална цел (не мисля че западняците заслужават да получават чак толкова големи печалби).
Имам данни, че руснаците са решили проблема именно чрез възстановяване на епрома. Аз също съм го решил, но с микроконтролерна емулация. а като има по- лесно решение -естествено,че ще го търся .
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2004 6:56    Заглавие: изчистване на ОТП Отговорете с цитат

Предполагам ,че имаш предвид това как да изчистиш т.н. ОТП еднократно програмируеми Е-Промове без прозорче. Тъй като изтриването става с йонизиращо лъчение мисля че може да опиташ с рентгенови лъчи ,те ще проникнат под обвивката на чипа.Например със рентген за зъбни снимки или друг радиоактивен източник.Лошото е ,че може да има остатъчна радиация от чипа след това , но всичко е въпрос на проби, ВНИМАТЕЛНО!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети