| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
madsnake Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 16:11 Заглавие: Усилвател за слушалки? |
|
|
| В началото искам да изясня, че почти нищо не разбирам от електротехника за да избегна някои евентуални подигравки Та въпроса ми е следния: имам дискмен Сони D-NE270. Ако някой го е чувал как свири ще има представа за какво ми е този усилвател Та сложих на този дискмен други слушалки (а именно Philips SBC HP250) и като го пусна на макс увеличен и от слушалките и от дискмена свири много ама много слабо. Може ли да се направи едно малко усилвателче за тези слушалки (примерно 2х0.25W незнам дали ще стигнат ама...), което да се захранва от 1 или 2 батерии по 1.5V и съответно да е с достатъчно малки размери (примерно колкото кибритена кутийка с батерията) а и също батерията да издържа достатъчно време (примерно една 750 mah зарядна батерия - чета какво пише на нея - да издържи поне час захранвайки това нещо. Евентуалния потенциометър за увеличаване/намаляване не е задължителен, даже е непрепоръчителен заради размера, а и на слушалките си има потенциометър (специално за този модел). Много се надявам, ако някой помогне, защото незнам дали се продават такива неща готови а и силно се съмнявам да е така. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
madsnake Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 17:25 Заглавие: |
|
|
| Никой нищо не знае? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2004 17:34 Заглавие: |
|
|
| Не е много просто при 3 волта захранване.Пък и не е сигурно дали при размах 3 волта в изхода новите ти слушалки ще свирят достатъчно силно.Не се знае също така каква мощност поемат тези слушалки за да се спази условието за 750 милиамперчасовия акумолатор.Ти да си направиш сам такова нещо извинявай съмнявам се,ако искаш някой от нас да ти го направи ще трябва да се бръкнеш предполагам и това дали те устройва.Дай повече информация или поне импеданса на слушалките. |
|
|
 |
madsnake Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 0:20 Заглавие: |
|
|
Няма проблем да се бръкна, стига цената да ме устройва. Кажете колко пари ще ми излезе и няма проблеми. Аз съм дал модела на слушалките, нямам никаква идея какъв е този импенданс, но сега ще дам линк към някакви показатели на тези слушалки за да видите там каквото трябва.
Frequency Range: 15-22 000Hz
Sensitivity: 100dB
Impendance: 32Ohm
Maximum power input: 500mW
Това надявам се да стигне. Примерно, ако нещата излезнат до 10лв с удоволствие бих ги дал. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 10:01 Заглавие: |
|
|
| Не по малко от 30 лева... |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 17:45 Заглавие: |
|
|
я си прегледай дискмена и по възможност го сравни с някой друг от същата серия или точно същия да не би дискмена да е с прецакано кр. стъпало _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
madsnake Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 18:38 Заглавие: |
|
|
| Stoy40 написа: | | Не по малко от 30 лева... |
Ех, за съжаление са ми много Благодаря все пак.
| kd 503 написа: | | я си прегледай дискмена и по възможност го сравни с някой друг от същата серия или точно същия да не би дискмена да е с прецакано кр. стъпало |
Как? |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 21:29 Заглавие: |
|
|
ами пробвай с други слушалки който си сигурен че са читави трябва след като е усилен до край да свири доста силничко _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
madsnake Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2004 22:51 Заглавие: |
|
|
С неговите си слушалки свири по-силно отколкото с тези, които му слагам, но негвите слушалки са отвратителни Говорим за оригиналните. При тях ниските честоти просто ги няма. И затова реших да видя дали ще мога да му направя някакъв усилвател но явно няма да стане. Еми живи и здрави. |
|
|
 |
vencislav Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 30, 2004 0:08 Заглавие: |
|
|
| Предполагам че проблема е по скоро в различния импеданс на слушалките.Може да се направи преходен трансформатор(за стерео 2 броя) за да се трансформира изходното съпротивление на крайното стъпало на дискмена, към входното съпротивлвние на слушалките, които ще използваш. По горе си писал че почти нищо не разбираш от електроника, затова по добре се обърни към приятел който разбира а също така има време и желание да експериментира. |
|
|
 |
|