| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
astralni Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 10:38 Заглавие: Помощ при параметризация на една схема. |
|
|
| Здравейте! Не съм мн запознат с hardware обаче има курсова работа и имам спешна нужда от помощ.Трябва да определя какви да са елементите на тази схема http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Voltage_stabiliser_OA.png този стабилизатор да има изходно напрежение 9V i изходен ток 10mA. За входните не е упоменато нищо, предполга се входното напрежение да е по голямо от 9V в общи линии никакво усложняване само да определя какви да са им стойностите на тези елементи в тази схема.[/url] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 14:52 Заглавие: |
|
|
Във всеки учебник по ТЗУ има достатъчно информация за оразмеряването на схемата дръпни си от Spoika.info наръчника по ТЗУ на Стефанов там мисля че има всичко необходимо да я сметнеш тая схема -елементарна е. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 15:33 Заглавие: Re: Помощ при параметризация на една схема. |
|
|
| astralni написа: | | Здравейте! Не съм мн запознат с hardware обаче има курсова работа и имам спешна нужда от помощ.Трябва да определя какви да са елементите на тази схема http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Voltage_stabiliser_OA.png този стабилизатор да има изходно напрежение 9V i изходен ток 10mA. За входните не е упоменато нищо, предполга се входното напрежение да е по голямо от 9V в общи линии никакво усложняване само да определя какви да са им стойностите на тези елементи в тази схема.[/url] |
То така не става.Иска и да си седне на гъзеца човек и да попрочете учебниците.
Не може цяла година да щипе човек какичките по дупетата и дискотеки,аху-ихи и накрая като види зора и да дойде да изреве във форума.Ами имам дипломна работа,помагайте,спешно е,на зор съм...
Морим се качваме книги,учебници се преснимат дето никой ги не чете и накрая като опре яйцето до гъзът-
| Цитат: | | Помоооощ-имам спешна нужда... |
Наръчника по ТЗУ го има качен на хилядо места из нета.
Само че когато го бях качил за месеци се свали само веднъж...
Вземи един учебник и сядай и чети.
И по какво се преполага че входното напрежение трябва да е по-голямо от 9В?
Ами ако е по-малко? Кво прайм тогава?
Викаме "Вапцахме я"
Знаеш ли как работи тази схема?Знаеш ли как работи онва триъгълното със плюс и минус вътре?Знаеш ли как му се вика на него барем?
И колко е аджеба входното напрежение?Или то може би няма значение щом не си го упоменал?
И на мене щеше ми се да проектирам колко вода ще побере един басейн дълбок 3 метра ама нещо не става номера..Всеки път различно изкарвам сметките.
Ако прочетеш и разбереш как работи въпросния стабилизатор не би имал нужда да питаш как да сметнеш елементите му,повярвай ми!
"Помогни си сам,та да ти помогне и господ"
щото
"Господ помага,ама в кошара не вкарва!"
И след като попрочетеш нещо сядай и смятай-от каквото срещнеш затруднения и не ти е ясно-бъди добре дошъл тук във форума и питай-ще ти бъде разяснено...
Но да дойдеш тука и да искаш така нещо готованската...е нещо си объркал адреса ми се чини  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
astralni Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 15:52 Заглавие: |
|
|
Благодаря много на любезно отзовалите се хора.Знам ,че схемата за човек със средни познания в тази област е за не пове4е от 5-10 мин работа.А Аз не съм "щипак какички " амо просто работя в друга област а не хардваре и нямам време да чета.Просто тв ми е проекта.И ще си го направя и сам със 3-4 4аса четене и тн.Просто си помислих ,че някои може да иска да помогне.Явно съм згрешил.
П.С. Успех на форума и Благодаря все пак за отделеното време и препоръки за литературата. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 15:55 Заглавие: |
|
|
Нищо не си сгрешил-желание за помощ има,но и ние не сме в състояние да свършим твоята работа.Когато едно устройство му се знае принципа на работа-то пътя е наполовина извървян.А във конкретния случай даже е не наполовина а на 95%.
Понеже сайта ми имам проблеми тия дни,а спойката не работи-книжката може да си я свалиш от тука-
http://www.kn34pc.com/spoika/
Чети,смятай и квото не знаеш питай!
В книгата има всичко,което ти е нужно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
astralni Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 21:32 Заглавие: |
|
|
Ако някой иска поне да ми каже формулите да си сметна напрежението и тока на транзистора от там нататък ще се справя.Чета от този учебник който ми казахте и се ориентирах малко но за транзистрора ми е мъгла.Благодаря  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 21:50 Заглавие: |
|
|
Много отдавна не съм се занимавал с това, но...
няколко общи формули:
Uz=(R3+1/2*R2)*(Uout+Ube)/(R1+R2+R3)
Uin=Uce+Uout
It>Ic
Uce*(It+Ir1)<P на транзистора
Rv=Uin/Iz
Може и да съм сбъркал някъде, може и да е нарочно
Провери по пътя на логиката и ще разбереш.
Успех _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|