| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k_dimitrovv Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 16:30 Заглавие: тв Филипс gr1ax няма osd |
|
|
телевизора е Филипс 33KV1232, шасито е GR1AX. Дойде с проблем в картината на метровия обхват, оказа се че чипа дето управлява тунера е дефектирал и подава +12в и на I и на III диапозон едновременно. След замяна мисля че ще се оправи (днес е неделя и няма откъде да взема друг), но я няма и графиката по екрана. Проверих H и V си идват на процесора и се сетих че имаше някаква врътка с подобен на Хотелския режим май но опитах сум акомбинации и не става, та ако някой може да ми каже точната комбинация моля или ще излезе проблем с процесора
В хотелския режим си влиза и излиза нормално, но имаше ли нещо подобно и за графиката? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 17:31 Заглавие: |
|
|
Най вероятно не го изключваш хотелския режим .Отиваш на 38 канал и натискаш едновремено най левия бутон сторе и плюс контрол .Тогава вече трябва да се появи графиката .Пробвй тогава като няма графика дали ще почне да избира програми . Натискаш сторето и после плюс контрол и би следвало да избере програма . Ако избере значи не е заключен а липсва графиката .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 17:46 Заглавие: |
|
|
Избира си програмите, регулира си и яркост и контрат и звук... само дето няма никаква графика H и V импулсите си идват на проца, само дето като превключвам с Р+ и Р- трябва да си броя на кой канал е тв Имам някакви спомени от преди години че имаше някаква врътка подобна на хотела ама утре ще пробвам и с празна памет... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 18:13 Заглавие: |
|
|
R3544 здрав ли е?
тва е един фуз резистор на крачето на ТХО _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 18:20 Заглавие: |
|
|
Между другото виж и бобинката на 28-29кр да не е прекъснала.
Хвани се и виж и кво има на 23кр на процесора.През транзистора 7780 да не би да опира до него графика пък той нещо да осира работата или диодчето след него,въпреки че от него ефекта беше друг но графиката я имаше ммакар и не като хората _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 18:34 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | R3544 здрав ли е?
тва е един фуз резистор на крачето на ТХО |
R3544 e ok, изходите от проца до видеото ще ги видя утре че сега има друг тв на масата и не ми е удобно за мерене, тях май съм ги пропуснал  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 18:47 Заглавие: |
|
|
| k_dimitrovv написа: |
R3544 e ok, изходите от проца до видеото ще ги видя утре че сега има друг тв на масата и не ми е удобно за мерене, тях май съм ги пропуснал  |
той е само един шото графиката е само зелена...виж да се установи.да не излезе че процесора си изработва графика на крачето,ама не може да се види на екрана _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 18:55 Заглавие: |
|
|
Данеби вертикалния импулс да го има ама да е с по-малка амплитуда Хотела тук няма нищо общо с графиката.Единственото извращение тук е че усилването не се визуализира с графика освен ако не си в менюто Между другото за информация пече ли му захранването  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2007 19:55 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Данеби вертикалния импулс да го има ама да е с по-малка амплитуда Хотела тук няма нищо общо с графиката.Единственото извращение тук е че усилването не се визуализира с графика освен ако не си в менюто Между другото за информация пече ли му захранването  |
Ще проверя и вертикалния импулс, проца не вади въобще графика, веригата до видеоусилвателите си е ок. Захранването си загрява нормално, не мога да кажа че пече  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 20:35 Заглавие: |
|
|
Сртанни работи стават с тоя тв - подмених LA7910 и ефекта остана същия - подава едновренменно 12в и на VHF-A и на VHF-B обхватите, въпреки че процесора подава коректно командите към LA7910 и според даташиита чипа би трябвало да превключва последователно обхватите А и В... както и да е това го реших с добавянето на 1 транзистор, 1 резистор и 3 диода и сега телевизора се настройва и си работи нормално... но без графика Сигналите V и Н се подават на проца и са с нормална амплитуда,захранването си му е 5.2V но на изхода никакво OSD - вероятно процесора се е повредил частично... Все пак телевизора е при мен до събота и ако някой има идея нека я сподели. Сега се сещам че не съм сменял и паметта - пратете един бин пък да видим... |
|
|
 |
|