| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitko_todorov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 21:40 Заглавие: SCART преходник - лек ремонт :) |
|
|
Здравейте на всички. Това ми е първия пост в форума и се надявам последния . Искам да мина по проблема. Значи, ставя въпрос за едно стандартно свързване ТВ Аут към ТВ, изчел съм какво ли не и доста вече знам. Но проблема си остава. Сега нагледно. Имам един ТВ Фунай на който не мога да му изкусоря картината от ТВ Аут-а на компа. Свързването е чинч - чинч, който влиза в преходник СКАРТ в телевизора. Молбата ми е следната, мога ли от този преходник който имам , така да го преустроя, че като пъхна кабела от картата в преходника изходния сигнал да не е скарт-а а s-videoto /което по принцип е вход. Надявам се да съм ясен, яко има питанки отговарям на момента. Чакам коментари с предложения. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 22:03 Заглавие: Re: SCART преходник - лек ремонт :) |
|
|
| mitko_todorov написа: | | ..... изчел съм какво ли не и доста вече знам. Но проблема си остава. Сега нагледно. Имам един ТВ Фунай на който не мога да му изкусоря картината от ТВ Аут-а на компа.... |
Явно не си изчел достатъчно
Поразгледай темите за това какво е S-video, RGB, Scart ...
Увери се, че Funai - я ти поддържа S-video
И кажи когато | Цитат: | | не мога да му изкусоря картината | "кабелната" къде е включена и как?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 22:19 Заглавие: |
|
|
Явно както казваш не съм чел достатъчно по темата като литература,но като проблеми по форуми доста съм прочел. Разгледал съм доста теми в които пише за това s-video, но както каза може и да не съм разбрал нищо. И все пак си държа на темата. Как от този преходник изходния сигнал да го изкарам на входа s-video in. А относно това дали Фуная ми има s-video, да не го обсъждаме сега  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 22:25 Заглавие: |
|
|
| Митко я го снимай да го видим този преходник че нещо не ми става ясно. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 22:28 Заглавие: |
|
|
| mitko_todorov написа: | ..... Как от този преходник изходния сигнал да го изкарам на входа s-video in. А относно това дали Фуная ми има s-video, да не го обсъждаме сега  |
Както кажеш - няма проблем  |
|
|
 |

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 22:48 Заглавие: |
|
|
| mitko_todorov написа: | ...А RC ... относно Фуная ми ... нещо имаш ли да ми кажеш което аз не знам |
Не бих посмял дори
Че то в последно време пак се нароиха разни телевизори с тази марка които нямат нищо общо с тези от преди 15-тина години.
Така, че мълча докато аджеба поне не си признаеш какъв е на твоя модела (марката разбрахме). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 22:54 Заглавие: |
|
|
TV2000A MK4
Тва пише отпред
Но както казах,стига с този телевизор, кажи ми нещо относно шиб... преходник, как да го преправя  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 22:59 Заглавие: |
|
|
| mitko_todorov написа: | | TV2000A MK4... |
Този телевизор НЕ ПОДДЪРЖА S-VIDEO по SCART куплунга си!
По въпроса за "преобразуването" на "S-VIDEO" сигнал към жълт чинч на телевизор не поддържащ такъв вход е писано нееднократно.
Двата сигнала от S-VIDEO - то се "обединяват с едно кондензаторче и се "ръгат" в жълтия чинч, но това вече НЕ Е същото.
Кое минава през кондензаторчето за да се свърже с другото ще научиш ако ползваш бутона Търсене. _________________ RemoteControls
Последната промяна е направена от RC на Вто Дек 04, 2007 23:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 23:03 Заглавие: |
|
|
| Значи това обеснява нещата защо картината не ми е както трябва. И както казах ... нека да наблегнем този преходник да го направим ... чинч - с-видео ... някакви идеи да имаш RC ? |
|
|
 |
|