| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 20:46 Заглавие: NEO 1442TX проблем с редовата развивка |
|
|
Здравейте, колеги. Много ме измъчи това нео. То е от малките неота с процесор STV2248H - видео и синхропроцесор
просесор SDA5555 A068.
При пускане ТХО то пищи и не ще да влезе в честота. Без транзистор на ТХО импулсите са нормални. Като сложа транзистора и всичко отива по дяволите. Сменях транзистора с друг, сменях кондензаторите около крайния транзистор, пробвах с друга отклонителна система и с електронско TXO. Откачих му всички товари на това TXO и ефекта е никакъв. Пищи та се къса. Имам дъмп за паметта му - презаписах я и нищо.
Има едно краче от ТХО, на което пише AFC и което е свързано с STV2248H. Като прекъсна връзката между TXO и шината към STV то въобще не пали. Като дам на маса шината съм STV то пали с припуквания през 2-3 секунди, но прави голям товар на захранването.
Проверявах и електролитите в захранването. Какво ли не правих и пищи. Възможно ли е да е дефектирало STV то.
Телевизора е спрял, след като са го свързали към компютър. Не е бил на кабелна, а на Булсатком. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 1:28 Заглавие: |
|
|
Никой ли не е ял този мармалад?  |
|
|
 |
ivailo enicherov Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 6:32 Заглавие: |
|
|
| има много фалшиви транзистори |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 8:03 Заглавие: |
|
|
Кадрова разкача ли ? С лампа захранването как е ? _________________ Иво Банов |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 8:03 Заглавие: |
|
|
| Провери STV |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 10:42 Заглавие: |
|
|
| Ако имате осцилоскоп проверете H-OUT на видеопроцесора.Ако честотата е изместена ще се държи по начина,който описвате. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 10:49 Заглавие: |
|
|
| май наистина STV то не пуска необходимата честота. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 10:52 Заглавие: |
|
|
| Нямате ли едно за проба?Имайте предвид и токовия удар,вероятноста да е видеото е огромна. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 12:53 Заглавие: |
|
|
| Ще потърся от колега, аз нямам. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 23:44 Заглавие: |
|
|
След като намерих за проба ИС и се оказа, че не е от нея, започнах по-обстоен и внимателен преглед. Накрая се оказа, че ТХО е издало багажа.
С електронското пробвах, но не бях смъкнал старото, а само прекъснах 110 волта да не му отиват. Сега го извадих и закачих само крачетата, които отиват в 110в и в колектора на крайния транзистор.
Замасих резистора, който влиза в крачето AFC ( иначе не пали) и пуснах. TXO започна да чатка, да грее откъм високоволтовите диоди и захранването падна доста, при положение че с лампа се държи стабилно. Закачах електронско ТХО закачах още няколко TXO та и няма проблеми с тях. Само с неговото прави въртели.
Сега остана да потърся TXO и ако цената си заслужава - според клиента ще стане, като не ремонта отива за спорта. Важното е че повредата е открита. |
|
|
 |
|