| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RRR Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 19:31 Заглавие: свързване на субуфер към авто CD |
|
|
здравейте,
искам да попитам възможно ли е да свържа субуфер към авто CD без да използвам усилвател (единствено този на CD-то), без да купувам усилвател? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 19:46 Заглавие: |
|
|
| Може ако говорителят на Буфера ти е със мощност и импеданс в рамките на тези който са означени на CD плеъра. Но като ги знам повечето буфери в днешно време едва ли ще намериш такъв който става. Има вариант сам да си скалъпиш нещо но ти си преценяваш там... |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 19:47 Заглавие: |
|
|
| Няма да има голям ефект, вържи го примерно м/у + на лявата и - на дясната колона и виж какво ще се получи. |
|
|
 |
RR Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 13:34 Заглавие: субуфер |
|
|
благодаря за отговорите
мисълта ми беше, че на колата на един приятел видях вързани две колони за субуфер директно към CD-то без усилвател и свири много яко. Има само някакви съпротивления или нещо такова - знаете ли какво е това? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 13:44 Заглавие: |
|
|
Ако не е съпротивление и няма нещо което да е намотано,значи е кондензатор.А това: "свири много яко" е доста относително понятие. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
RRR Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 13:51 Заглавие: |
|
|
| ок какво да свържа към говорителя? запомних само стойностите, които пишеше на тези неща 2200 микро фарада - бяха два между говорителя и CD-то? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 14:02 Заглавие: |
|
|
Ако напишеш какъв модел е CD то може би ще получиш по смислен отговор.Така ще се види как е изградено крайното стъпало.С тези кондензатори и без тях според мен ще си свири по един и същи начин .Може би той си ги е сложил да си пази крайното стъпало. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
RRR Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 14:07 Заглавие: |
|
|
| CD-то е LG, TCHM900R. Извинявам се, но не знам каква информация да дам. Мерси предварително |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 15:12 Заглавие: |
|
|
Предполагам ,че крайното стъпало е TDA8571j.Ако говорителите са по мощни от 60 вт./слагам 20 отгоре да е по сигурно че няма да гръмнат/ и 4 ома може да го вържеш директно.Може да им сложиш някакъв филтър но може и така.Хубаво е да ги сфазираш /плюса от изхода с плюса на говорителя/ако ги обърнеш говорителите ще дърпат навътре ,не е фатално но теоретично ще е по кофти саунда.Чипа е 40вт.което според мен за една кола си е напълно достатъчно.Успех. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
RRR Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 15:30 Заглавие: |
|
|
| мерси! ще пиша, ако има проблем |
|