| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ogi tv Опитен потребител

Регистриран на: 07 Апр 2006 Мнения: 243 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 13:52 Заглавие: TV philips-шаси L01.1E - захранване |
|
|
| Здавейте колеги. Малко помощ за това ТВ за което предварително благодаря.Шаси L01.1E . Проблема е в захранването което е изпълнено със TEA1507. При запускане диода мига постоянно и не може да вдигне 12-те волта. С друго захранване работи . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 14:19 Заглавие: |
|
|
| Е по-подробно де. |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
| Колко по подробно.Всичко е сменяно и от двете страни |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
| Ми само техника значи остава да се смени. |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 14:26 Заглавие: |
|
|
| Ами може и така да е.Но аз зададох въпрос към колеги |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 16:09 Заглавие: |
|
|
Оги,дай наистина малко по-подробно...Не се чуди защо получаваш такива отговори.При така зададен въпрос е нормално.
Не може да си сменил "всичко и от двете страни" и да не иска,пък със друго захранване да иска... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
| имаше прехвърлила искра от променливото към маса.затова го пуснах с друго захранване да видя дали не е умрял проца или нещо друго.Но ТВ-то заработи .Смених 1507.оптрон.всички С-та дори и SMD транзисторите но пак неще |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 17:00 Заглавие: |
|
|
Абе човек кажи нещо за да може да ти помогнем.Отворил съм сервизното и чакам да подскажеш нещо,за да тръгнем отнякъде.С какво захранване си го пускал?Веригата за стабилизация как я пусна?Дали няма някаква връзка между нея и 12-те волта?Напрежения и шим на контролера в захранването има ли?Ако не-защо не?Ако да-колко волта имаш от двете страни на оптрона?Power down работи ли?Диоди и ценери около 7541 , 7542 и 7540 както и самите те проверил?
КАЖИ НЕЩО ЗА БОГА! |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 10:19 Заглавие: |
|
|
| Здравейте колеги.Първо искам да се извиня че не отговарях на повдигнатата от мен тема но бях малко болен.Относно Филипса открих дефекта.Благодаря на колегата /ГОСТ/ който ме насочи къде да търся. В power doun един ценер на 4.7в.Успех на всички и Весели празници. |
|
|
 |
|