Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Grundig ST70-650 CUC5360 гори крайния тр.на ТХО

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 15:09    Заглавие: Grundig ST70-650 CUC5360 гори крайния тр.на ТХО Отговорете с цитат

Здравейте колеги.Грундига дойде с пробил краен транзистор.По схема го дават ВУ508А.Там беше поставен за мен фабрично Д1555 защото не личеше да е разпойван.Проверих изводите на драйверният траф. и съответно препоих. Смених и електролитното кондензаторче към него проверих и кондензатори те към колектора поставих ново ВУ508А включих и ВУто проби.Отново прегледах всичко поставих ново ВУ и пак същия резултат.Имам на отделен радиатор поставен ВУ205 метален и с проводници запоих изводите към шасито.Включих и телевизора заработи с нормална картина и говор но след около пет минути транзистора почна много да пече.Според мен би следвало да не еТХО защото щеше да даде свита странично картина.Генератора е ТДА8414 нямам такава дали би давала други генерации но ако така би следвало и картината да е нестабилна.Нещо бихте ли подсказали....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 16:52    Заглавие: Отговорете с цитат

2SD1555 e с вътрешен диод и резистор 56 ома Б-Е,виж по схемата да не е BU508D.Ако сложиш транзистор без диод ще изгаря бързо.Макар че за 70 сантиметров кинескоп е странно да ползват транзистор със собствен диод вмеасто сложната група от два диода три кондензатора и дросел,която позволява корекциите на растера Rolling Eyes :roll:Най лесно е да лепнеш един ВУ228 и резистор 56 ома на 208-ицата която си сложил
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Стойчо транзистора трябва да е без диод и съпротивление защото си ги има двата диода на платката и от общия им край взима за корекциите.Там всичко е здраво.Сега сложих ВУ2525А и той не загрява но пак след около пет минути картината почне да къдри чува се едно пращене образа почне да се разширява настрани и аз го изключвам.А като го включа пърите две три минути докато работи мога да регулирам размера и трапицовидните изкривявания.Така че за мен в тях не е проблема.Мисля сега да пробвам с ВУН15 да не би тези ВУта да са ментета и да ме заблуждават.Също ме озадачава че беше сложен Д1555 да той е със съпротивление и диод и тогава тоя диод би шунтирал другите два и не биха действали трапецовидните регулировки.Имам му схемата и всички елементи и означения както са на шасито отговарят и по схема ама аде неще......
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Случвало ми се е след загряване,горния демпферен кондензатор да прекъсва,суха спойка на платчицата на отклонителната система особено ако е PHILIPS,навивка на късо в дросела за корекциите....
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Да това за дросела е идея.Имам такива две шасита и утре ще сменя дросела.Патил съм и аз от такъв дросел но на друга марка телевизор.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 29, 2004 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

SHARP 70CS 03S Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети