Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помогнете ми при избор на видеокамера

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ndv
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 1:43    Заглавие: Помогнете ми при избор на видеокамера Отговорете с цитат

Здравейте на всички! Много моля да ме посъветвате за избор на видео камера. Търся любителска, която да се доближава до качеството на професионалните. Насочил съм се към камерите с HDD. Разбрах че тези с 3CCD матрици са по-добри и стабилизатора трябвало да е оптичен.Харесах си 2 марки-Sony и Panasonic.А ето и моделите;
Sony DCR-SR52E
SONY DCR-SR32
Sony DCR-SR30E
и
Panasonic SDR-H20EP-S

Какво бихте ме посаветва ли коя да си взема и с какво предхожда другата.Не ми е много ясно какво трябва да се гледа в една камера.Ще съм благодарен ако ми помогнете с вашата компетентност.
Върнете се в началото
LZ5UE
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: далеееече

МнениеПуснато на: Вто Дек 11, 2007 20:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Зпомни нещо много важно,щом става въпрос за видео или стил камера-само Сони. Не прави грешка като купиш нещо друго. Моделите,които си избрал не ти ги препоръчвам,също така не копувай със CD ! Вземи си нещо mini DV ili DVCAM ! Ако искаш повече подробности пиши ! Извинявам се ,че съм лаконичен, но нямам много време.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Сря Дек 12, 2007 4:13    Заглавие: Отговорете с цитат

LZ5UE написа:
Зпомни нещо много важно,щом става въпрос за видео или стил камера-само Сони. Не прави грешка като купиш нещо друго. Моделите,които си избрал не ти ги препоръчвам,също така не копувай със CD ! Вземи си нещо mini DV ili DVCAM ! Ако искаш повече подробности пиши ! Извинявам се ,че съм лаконичен, но нямам много време.

Никога не казвай "никога" или "само"/едно и също е!/.Целта ,която си е поставил титуляра,никак не е ясна.Нека прочете повече информация по въпроса,който го вълнува.Нека се запознае с основните параметри на подобен вид техника,за да е на ясно с това,което търси.
www.cameralabs.com е пълна с ревюта на техника от този род!
В Гугъл също ще намери доста полезна информация.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 12, 2007 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

LZ5UE написа:
Моделите,които си избрал не ти ги препоръчвам,също така не копувай със CD ! Вземи си нещо mini DV ili DVCAM !

Благодаря ти за отговора.Били ми казал защо тези модели не ги препоръчваш?С хард диск това е най-ефтинкото-няма ли да ми свърши работа?Нищо не разбирам какво трябва да се гледа при закупуването на една камера.Ако си наясно ПОМАГАЙ Very Happy
Върнете се в началото
LZ5UE
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 1:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ги препоръчвам,защото ще се сблъскаш с най-често срещания проблем при HDD и CD записващите устройства,а именно ERROR-а.
Помисли си само ,заснел си 5-6 часа материал и на екрана започва да ти мига HDD ERROR,какво правиш ......, в най-добрия случай формат. При формат предполагам знаеш какво става. Същото и при CD камерите,там обаче може да ти пропадне 1 час материал. Все още касетата е най сигурния носител. При нея ,ако има някакъв проблем( евентуална повреда в механиката например) ще бъде на участък 10-20 см. лента да речем,останалото може да се спаси.
Не знам каво се предлага в БГ, но ако ти трябва камера за любителска работа потърси някои от тези : DCR-PC1000E , DCR-PC115E , DCR-PC109E , DCR-HC30E , DCR-HC37E, HDR-HC3E . Има още модели ,които са добри . Утре ще погледна в нета какви има в БГ и може да драсна още някой ред.
Поздрави !!!
shulio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 1:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Случвало ли ти се е това с грешката на HDD или miniDVD?Защото ползвам такава камера с miniDVD от година и не ми се е случвало такова нещо каквото описваш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 14:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти но тези модели ми идват скъпички.Предложи нещо до 1000лв. с HDD-май няма Very Happy
Върнете се в началото
LZ5UE
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 17:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са линкове от първия БГ сайт,на който попаднах. Предполагам,че цените навсякъде са близки или равни на тези.

http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-videokameri-c38/sony-dcr-hc32e-p209540.html

http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-videokameri-c38/sony-dcr-hc19e-p209538.html

http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-videokameri-c38/sony-dcr-hc46e-p5544953.html
LZ5UE
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 17:22    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-videokameri-c38/sony-dcr-hc37e-p12503646.html

http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-videokameri-c38/sony-dcr-hc22e-p209539.html
Гост

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси,но твърдо се спрях на HDD
И само този модел за сега се вързва с цената Sony DCR-SR52
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети