| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitko_todorov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 14:36 Заглавие: Захранване на GSM с АА батерия ? |
|
|
Искам да попитам дали е възможно изобщо това мое мисене. В смисъл не да зареждам, а тази АА батерия да я ползвам като батерия на GSM-а. И ако е възможно как точно става /с прости думи/ Мерси предварително да отзовалите се. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 17:55 Заглавие: |
|
|
Възможно е. Старите алкатели дори имат оригинално такава опция. Други телефони могат да работят с такива батерии, но като им включиш зарядно и ще се опитат да ги зареждат. А на други, ако не им се свържат нужните елементи към допълнителните изводи на конектора за батерия, дават грешка - виждал съм "Wrong battery" и други. Някой пък изобщо не "палят" (нокиа).
Та, най-много зависи от телефона, после от начина по който искаш да го "измамиш"  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 20:53 Заглавие: |
|
|
| A как мога да "измамя" едно такова сименсче ? |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 0:10 Заглавие: |
|
|
Трябва батериите да са алкални за по-голям ток.С обикновени изобщо няма да излъчва заради спада на напрежение.Пробвай нова батерия с уред-тока и на късо е около 20 А.При обикновени батерии е максимум 4А.По мое мнение няма да стане твоята идея,но пробвай и пиши!  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 0:35 Заглавие: |
|
|
| Аз мисля да използвам презареждащи се батерийки, но не знам как точно да ги вкл. и дали не трябват някви др елементи освен батерииките и затова питам първо. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 09, 2007 16:00 Заглавие: |
|
|
| На мойто'сименсче' А35 съм му сложил три батерийки ААА 900 ма/ч..Монтирах ги на мястото на скапали се оригинални.Трябва само да се запоят.Иначе няма голяма разлика при употреба.Само трябва винаги да ги изпразваш до края преди да пуснеш телефона да се зарежда. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 09, 2007 18:35 Заглавие: |
|
|
| Аз имам 2 презареждащи АА батерии 2300mAh само че сименсчето не е от старите, малко по новички. И работата е там да ги ползвам по някакъв начин на телефона и като им падне тока да си ги зареждам със зарядното на батериите а не на телефона. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 09, 2007 19:41 Заглавие: |
|
|
| В тоя случай,ти трябват три зарядни батерийки и си ги вържи последователно.Намираш един жак от зарядно и захранваш телефона и го зареждаш едновременно със зарядните. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 0:24 Заглавие: |
|
|
Защо точно 3 батерийки , не става ли само с 2 ???? |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 21:15 Заглавие: |
|
|
| Погледни оригиналната батерия каква е и колко волта е.Ако е литиево-йонна е 3,6-3,7 волта.Ако искаш да ползваш никел-кадмиеви или никел-металхидридни акумулаторчета- те са 1,2 волта.Като свържеш последователно 3 по 1,2 волта е равно на 3,6(оригиналната). |
|
|
 |
|