| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AJO Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 9:20 Заглавие: Изчисляване на честотен модулатор? |
|
|
Тряба да си проектирам честотен модулаотр по зададен чесототен обхват девияция и амплитуда на изходното напрежение.
Ако някой има методика за изчисляване на подобно нещо или някаква литература да сподели.
Благодаря предварително
П.С относно схемното решение може да се импровизира  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 16:35 Заглавие: |
|
|
Бих си позволил да цитирам един виден Персонаж от този форум.
Името му е гн. Bojilov и той казва следните слова(със съответните съкращения, но бихте схванали принципа...):
| Цитат: | То така не става.Иска и да си седне на гъзеца човек и да попрочете учебниците.
Не може цяла година да щипе човек какичките по дупетата и дискотеки,аху-ихи и накрая като види зора и да дойде да изреве във форума.Ами имам дипломна работа,помагайте,спешно е,на зор съм...
Морим се качваме книги,учебници се преснимат дето никой ги не чете и накрая като опре яйцето до гъзът-
Цитат:
Помоооощ-имам спешна нужда...
...
-тук следва мнение относно параметрите (или липсата им) за посочената схема-
...
И на мене щеше ми се да проектирам колко вода ще побере един басейн дълбок 3 метра ама нещо не става номера..Всеки път различно изкарвам сметките.
Ако прочетеш и разбереш как работи въпросния стабилизатор не би имал нужда да питаш как да сметнеш елементите му,повярвай ми!
"Помогни си сам,та да ти помогне и господ"
щото
"Господ помага,ама в кошара не вкарва!"
И след като попрочетеш нещо сядай и смятай-от каквото срещнеш затруднения и не ти е ясно-бъди добре дошъл тук във форума и питай-ще ти бъде разяснено...
Но да дойдеш тука и да искаш така нещо готованската...е нещо си объркал адреса ми се чини |
Тъй рече Bojilov. _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 16:43 Заглавие: |
|
|
А за литература бол.
Дори може да вземеш някой стар(дори нов) учебник по (дори любителска) радио-електроника.
100% съм сигурен че въпроса се описва.
А от мен мога да ти дам , можеби, наставление:
Правиш един генератор на Sin-трептения и с едно реленце правиш така че в двете позиции на реленцето да се установяват два различни кунтура от трептящия кръг.
после вадиш превключващите изводи на релето и имаш модулатор.
Малко по индиянски обясних ама аз смятам че това е общо взето _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
AJO Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 22:03 Заглавие: :) |
|
|
Браво излови ме . Найстина е курсува задача или поне беше.
Само, че сега и дойде времето и искам да седна да си я направя ( с голямо закъснение) и за това моля за литература а не за решението на задачата . То е ясно че с четене ще стане няма как да не стане (освен ако не извадиш кеш) но последното звучи малко глупаво. |
|
|
 |
iovo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 8:22 Заглавие: |
|
|
Със сигурност имам учебник"РАДИО ТЕХНИКА" за спец. радио и телевизия от преди 20 год.Там със сигурност го има-начин на изчисление схема формули итн.Ще гледам да го изровя довечера _________________ Само AC-DC
http://youtube.com/watch?v=U4URcEl1qZM&feature=related |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
|
|
 |
|