| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peniops Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 14, 2007 20:50 Заглавие: TELETECH 2140 T -няма вертикално отклонение |
|
|
БЛАГОДАРЯ ТИ !!! dima за схемата сега се прибирам и бегло я погледнах мисля че ще ми свърши работа.Както вече казах проблема е следния. токов удар от към тунера последствията (изгорели писти, резистори,стабилизатор 12 в, 2-3транзистора около МЧУ-то и ВО LA7840] За останалите във форума това е ТВ -teletech ctv2140t . И така всичко съм сменил ,но не отваря ВО-то на 7-крак го няма напрежението. Така стигнах и до процесора ,смених го ;моят е LC 863328C не намерих такъв сложих LC863328A С този процесор ТВ -то тръгва за 2-3 сикунди забива и излиза в режим STENBY. Егати китаиското ЧУДО !!!! всякакви съвети приемам . БЛАГОДАРЯ ВИ
Добре дошъл!
Заглавието ти го коригирах-не слагай друг път тъкива заглавия-"китайско чудо","виетнамско чудо"-тука да не сме форум по тибетска медицина |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 14, 2007 22:04 Заглавие: |
|
|
Китайското чудо си е добро телевизорче ами май според мен има българско чудо.
Я кажи с неговия си процесор нямаш вертикална развивка,така ли ? ? Ако е така то .......  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 20:42 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | Китайското чудо си е добро телевизорче ами май според мен има българско чудо.
Я кажи с неговия си процесор нямаш вертикална развивка,така ли ? ? Ако е така то .......  | да не отваря вертикалната развивка. сменил съм всички електролити около LA-7840 . НА развивката ми излиза напрежение 23В. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 22:25 Заглавие: |
|
|
При това положение процесора ти е добре . От него не излиза вертикален импулс а обратно влиза от вертикалната схема от 7 краче.Така сега ако имаш осцилоскоп мери на 23 краче на LA76810 излиза ли вертикален импулс и отива ли на 5 краче на 7840.Ако го имаш значи генератора работи а остава нещо или схемата е менте или има нещо по изхода и.На 4 краче трябва да имаш захранване през един резистор от 12в. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|