Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TELETECH 2140 T -няма вертикално отклонение

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
peniops
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: гр.Търговище

МнениеПуснато на: Пет Дек 14, 2007 20:50    Заглавие: TELETECH 2140 T -няма вертикално отклонение Отговорете с цитат

БЛАГОДАРЯ ТИ !!! dima за схемата сега се прибирам и бегло я погледнах мисля че ще ми свърши работа.Както вече казах проблема е следния. токов удар от към тунера последствията (изгорели писти, резистори,стабилизатор 12 в, 2-3транзистора около МЧУ-то и ВО LA7840] За останалите във форума това е ТВ -teletech ctv2140t . И така всичко съм сменил ,но не отваря ВО-то на 7-крак го няма напрежението. Така стигнах и до процесора ,смених го ;моят е LC 863328C не намерих такъв сложих LC863328A С този процесор ТВ -то тръгва за 2-3 сикунди забива и излиза в режим STENBY. Егати китаиското ЧУДО !!!! всякакви съвети приемам . БЛАГОДАРЯ ВИ
Добре дошъл!
Заглавието ти го коригирах-не слагай друг път тъкива заглавия-"китайско чудо","виетнамско чудо"-тука да не сме форум по тибетска медицина Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Дек 14, 2007 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Китайското чудо си е добро телевизорче ами май според мен има българско чудо. Rolling Eyes
Я кажи с неговия си процесор нямаш вертикална развивка,така ли ? ? Ако е така то ....... Sad Sad Sad
Гост

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Китайското чудо си е добро телевизорче ами май според мен има българско чудо. Rolling Eyes
Я кажи с неговия си процесор нямаш вертикална развивка,така ли ? ? Ако е така то ....... Sad Sad Sad
да не отваря вертикалната развивка. сменил съм всички електролити около LA-7840 . НА развивката ми излиза напрежение 23В.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

При това положение процесора ти е добре . От него не излиза вертикален импулс а обратно влиза от вертикалната схема от 7 краче.Така сега ако имаш осцилоскоп мери на 23 краче на LA76810 излиза ли вертикален импулс и отива ли на 5 краче на 7840.Ако го имаш значи генератора работи а остава нещо или схемата е менте или има нещо по изхода и.На 4 краче трябва да имаш захранване през един резистор от 12в.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети