| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 23:29 Заглавие: Проблеми със писане на CD-RW |
|
|
На новата ми компютърна конфигурация се получава проблем че не мога нито да трия нито да записвам CD-RW дискове.Ако са записани другаде ги чете без проблем.Пробвах с различни които са на 12 скорост но не би.Работя с NERO 6.6.0.15.Записвачката е ATAPI DVD A DH20A3P.Дайте идея дали проблема е хардуерен или софтуерен и как да го реша ??? При опит за Erase Rewritable Disc уж започва да го трие но след малко изписва Ilegal Disc  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 7:58 Заглавие: |
|
|
| Опитай първо тая програмка. Ако не стане и с нея търси нов firmware. И разбира се, първо почисти записвачката. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 9:07 Заглавие: |
|
|
Ами то малко тъпо ама съм имал такъв случай.
Цъкни с дясно копче на записвачката и дай Properties отгоре иди на Recording и виж дали имаш отметка пред Enable CD recording on this device.Веднъж така като слгах драскачка на един приятел така не искаше и се оказа че бозата като е разпознала устройството не му е дала тая отметка по подразбиране  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 20:25 Заглавие: |
|
|
Пробвах с програмката но и там не става.Записвачката и всичко е ново на 2 седмици така че почистване не е необходимо. Тази човка за която ми пише showMANiak е сложена.Вероятно е нещо с драйверите или скоростите.Възможно ли е тази записвачка да не пише тези CD-RW които са на 4Х-12Х ? Иначе ги чете нормално. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 21:38 Заглавие: |
|
|
Няма логика да не ги пише.Пробвай да я махнеш от Device Manager и я закачи пак  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 14, 2007 23:36 Заглавие: |
|
|
Този проблем съм го оставил назад защото не ми е толкова важен но възниква и друг проблем. При писане на DVD подложка независимо като ISO или DVD например MEMOREX 16X възниква следния проблем.Записа протича нормално на 12Х и на 16Х .Нерото ми предлага скорости 4Х 6Х 8Х 12Х 16Х Ако избера по-ниска от 12Х някъде около полвината на 58 % буфера се изпразва изведнъж дава грешка и сме до тук Не съм пробвал на други подложки но къде е логиката на високите скорости да пише добре а на ниските не Дали записвачката е проблема или нещо друго Смених Нерото с по стара версия но проблема остава.Дайте акъл от какво са тези бъгове  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 8:16 Заглавие: |
|
|
Заради подобни проблеми, преди около половин година си смених записвачката Lite-On с друга, пак Lite-On, но по-нов модел и вече няма проблеми (уж). Определено следващата ми записвачка няма да е от тази марка  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 17:06 Заглавие: |
|
|
| Я махни отметката от Enable CD Recording On This Devise и пробвай така. Понеже при мен я няма тази отметка и записвачката си записва без никакви проблеми. Мисля, че тази отметка се слага ако ще се ползва вградената в Windows функция за запис. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 18:40 Заглавие: |
|
|
И още нещо-започнеш ли да записваш-спирай ВСИЧКИ други стартирани програми!От опит го знам!Изхабих камара дискове,докато отктрия тази ОПЦИЯ  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 19:18 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | И още нещо-започнеш ли да записваш-спирай ВСИЧКИ други стартирани програми!От опит го знам!Изхабих камара дискове,докато отктрия тази ОПЦИЯ  |
| eler написа: | | Я махни отметката от Enable CD Recording On This Devise и пробвай така. Понеже при мен я няма тази отметка и записвачката си записва без никакви проблеми. Мисля, че тази отметка се слага ако ще се ползва вградената в Windows функция за запис. |
Добре де! Защо като си записвам със старата записвачка - някакъв скапан TEAC, не е нужно да спирам никакви други работещи програми или да цъкам по разни отметки, а на Lite-On трябва да му нося вода от девет дерета, та дано не ми преебе някой диск!? |
|
|
 |
|