Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Интегрална схема
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TheScarecrow
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 19:09    Заглавие: Интегрална схема Отговорете с цитат

Такааа знам че съм нов тук но просто ми свършиха идеите. Видях подобна тема но реших да направя нова. Моята задача е да намеря една интегрална схема (к1лр331) която е руска, да запиша параметрите и характеристиките и и после да и намеря американски аналог. Търсих в специализирана библиотека и не намерих нищо и в интернет няма нищо. Затова се обръщам към вас моля ви помогнете ми че ще повтарям годината заради тая интегрална схема.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 19:27    Заглавие: Re: Интегрална схема Отговорете с цитат

TheScarecrow написа:
и в интернет няма нищо..

Айде бе.....А в гугъл пробва ли?
Няма никакъв проблем да ти кажа наготово кой е аналога,ама я попрочети малко за различните серии логики.Нали целта на обучението е и човек да понаучи нещо.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 19:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Много дърто обозначение!
Търси я като К133ЛР1.
Като аналог 7450 примерно.
TheScarecrow
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 19:42    Заглавие: Re: Интегрална схема Отговорете с цитат

Bojilov написа:
TheScarecrow написа:
и в интернет няма нищо..

Айде бе.....А в гугъл пробва ли?
Няма никакъв проблем да ти кажа наготово кой е аналога,ама я попрочети малко за различните серии логики.Нали целта на обучението е и човек да понаучи нещо.

Божилов виж сега не бих писал че не съм намерил нищо в интернет ако не бях проверил гугъл. Потърсих, това което намерих е някакъв текст в които само е спомената и не е описана. Поне от това което аз разбрах. В гугъл ми излизат точно ! 4 ! линка. 3 от тях не вършат работа просто защото е изредена като пример, в последния линк тя просто е спомената даже нз и какво значи тва след к1лр331.

RC благодаря ти ще пробвам да намеря нещо за к133лр1 и 7450.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 19:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето и още нещо полезно за подобни "изкопаеми".
В програмата на кое училище (и даскал) са заложени подобни неща? Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 19:57    Заглавие: Отговорете с цитат

4 ама напълно предостатъчни линка
Скивай кво пише на първото линкче в гугъл още-
Цитат:
(К133ЛР1, К1ЛР331)

Във втория линк пак пише същичкото цитирам-
Цитат:
к1лр331 ( к133лр1 )

Ако пък и беше писал после в гугъл "К133" за тази 133-та серия на руснаците щеше да излезе океан от информация и кои са и западните аналози.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 20:02    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
В програмата на кое училище (и даскал) са заложени подобни неща? Confused

Кво се чудиш-има даскали ,които 2008ма още им преподават лампови схеми...
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се чудя, просто ми е интересно.
То и в ламповите схеми няма нищо лошо и е добре да има основи, но с подход за наименование на схема по някой си ГОСТ или по-скоро "ОЖО" (което дори и в "руската шир") го знаят вече що за "дзвер" е меко казано странен.
А младежа пита достатъчно коректно, така че ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мене лошо няма-по този начин се стимулира мисленето на учениците.Утре ще срещне в дадена апаратура чип със този стария тертип на обозначение и ша го гледа като голям камък.
Като знам кви са необятни запасите от електронни елементи от съветско време...
А сега ше помни че като разместиш 2 букви на съветските чипове и не повтаряш годината. Laughing
А че става дума за дъртизми-спор няма.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 20:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
А че става дума за дъртизми-спор няма.

След 50 години ше му попадне някой (я лампов усилвател,я някой
Пирин,я накоя руска цифрова схемичка) дъртизъм за колекционер
и ще пропусне примерно 50000$ Laughing
Освен това е полезно да се поназнайва откъде е минал света Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети