| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 23:33 Заглавие: MJ15003 китайски транзистор |
|
|
Колеги бихте ли ми казали дали ще имам много голяма разлика в параметрите на този транзистор от оригиналният произвпдител и някое китайско копие знам ,че въпроса е доста ........ но все пак да си кажете вашето мнение,за мен е важно.
Благодаря предварително  _________________ Всичко е в тока  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 2:12 Заглавие: |
|
|
Ами ако не изгори още при пускането и след като го натовариш здраво 15-20мин. и пак е оцелял не мисля,че ще усетиш някаква разлика в параметрите .Спомням си че в този форум някой си беше правил усилватели с такива транзистори и ги взимаше по 7-8лв парчето,а една бърза справка в ешоп-а направо може да те озадачи- предлагат го този транзистор за 1.08лв печатна грешка ли е какво е нз.Реално за такъв транзистор цена под 5лв ми се вижда много съмнителна,не че не могат същото менте да ти го продадат и за 15лв ама... _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 9:17 Заглавие: |
|
|
мисла че си прав тук,аз също видях за по 1.08лв парчето MJ15003/China и се смислам,едно приятелче вече си взе и тези дни ще ги пробва за някакво усилвателче,и аз питам дали няма да си дам само паричките затова,благодаря пак предварително и очаквам други мнения.....  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
alexmunro Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 11:25 Заглавие: |
|
|
Аз съм правил Quad 405d с него, но призводство на Tesla(Чехия).Държи се доста добре!Много по-добре от KD503!Оригинални, така и не успях да намеря, а доколкото знам те са на Motorola!
Китайския еквивалент за нищо не става!При по-продължителна работа, пробива, че заминават и драйверните заедно с тях! |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 20:17 Заглавие: |
|
|
| 99% от тези транзистори са ментета,не си хвърляй парите на вятъра освен ако не ползваш повече бройки на рамо и по ниски напрежения! |
|
|
 |
Mechoka Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 21:35 Заглавие: Re: MJ15003 китайски транзистор |
|
|
| californieca написа: | Колеги бихте ли ми казали дали ще имам много голяма разлика в параметрите на този транзистор от оригиналният произвпдител и някое китайско копие знам ,че въпроса е доста ........ но все пак да си кажете вашето мнение,за мен е важно.
Благодаря предварително  |
Много внимавай с тия китайски трансистори - MJ15003 са много популярни за фалшифициране! Я виж какво става тук:
http://sound.westhost.com/fake/counterfeit-p1.htm#mj15003
Моя съвет е - купи 3-4 такива и cрежи един-два да видиш дали няма две силиконови кристала или пък ако е само един дали не е много малък. Останалите ги сложи ги сложи на стенд и ги изпитай. Качваш колекторния ток до макс по документи и гледаш какво става.
M. |
|
|
 |
Mechoka Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 21:52 Заглавие: Re: MJ15003 китайски транзистор |
|
|
| Mechoka написа: | | californieca написа: | Колеги бихте ли ми казали дали ще имам много голяма разлика в параметрите на този транзистор от оригиналният произвпдител и някое китайско копие знам ,че въпроса е доста ........ но все пак да си кажете вашето мнение,за мен е важно.
Благодаря предварително  |
Много внимавай с тия китайски трансистори - MJ15003 са много популярни за фалшифициране! Я виж какво става тук:
http://sound.westhost.com/fake/counterfeit-p1.htm#mj15003
Моя съвет е - купи 3-4 такива и cрежи един-два да видиш дали няма две силиконови кристала или пък ако е само един дали не е много малък. Останалите ги сложи ги сложи на стенд и ги изпитай. Качваш колекторния ток до макс по документи и гледаш какво става.
M. |
В случай че те интересува - в същия yебсаит има описание на тестови стендове за изпитание на power transistors и подбиране на комплементарни двойки по коефициент на усилване
http://sound.westhost.com/transistor-matching.htm
Погледни High Current Test.
Cheers,
M. |
|
|
 |
Mechoka Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 21:57 Заглавие: MJ15003 |
|
|
| nobodyshadow написа: | Ами ако не изгори още при пускането и след като го натовариш здраво 15-20мин. и пак е оцелял не мисля,че ще усетиш някаква разлика в параметрите .Спомням си че в този форум някой си беше правил усилватели с такива транзистори и ги взимаше по 7-8лв парчето,а една бърза справка в ешоп-а направо може да те озадачи- предлагат го този транзистор за 1.08лв печатна грешка ли е какво е нз.Реално за такъв транзистор цена под 5лв ми се вижда много съмнителна,не че не могат същото менте да ти го продадат и за 15лв ама... |
Аз ги намерих по $2.50 парчето и взех 8 броя но още не съм изпитвал.
Ухаа, какъв Quad ще стане с тях.
M. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 22:14 Заглавие: |
|
|
Ако някой има от Пловдив-със сигурно свестни MJта вземах запоследно от Боян в Електронкомерс (пресечката до площад "Съединение") _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 22:25 Заглавие: |
|
|
| Тези Електронкомерс какви са?За първи път ги чувам.В коя пресечка по-точно? |
|