| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 14:11 Заглавие: Как се изкривява луминесцентна тръба? |
|
|
Вече няколко пъти ми се налага да използвам изкривени луминесцентни лампи, но имам проблем с изкривяването, така че ги замествам с друг тип лампи.
Колеги са ми давали най-различни съвети как да опитам да изкривя тръбата(например нагряване с горелка), но все ми се струва, че няма да стане, защото предполагам, че оригиналните тръби са от някакъв вид закалено стъкло и не съм опитвал. Скоро ми попадна крива тръба и забелязах, че е от по-друг вид стъкло, което може да се криви. Краищата са направени от накакви ампули, които ми се струват стандартно изпълнение за тази цел. Ясно се виждат и стесненията за пълнене с газ, които са по-скоро тип "направи си сам". Някой знае ли как се прави подобна тръба? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 18:44 Заглавие: |
|
|
| Каквото и да ти се струва нищо не пречи да пробваш. Взимаш някоя стара труба и пробваш. За стъклото не се притеснявай. Просто е малко термоустойчиво и за това ще ти се наложи да го нагрееш малко повече. |
|
|
 |
TDA2040 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 19:03 Заглавие: |
|
|
Аз съм нагрявал с нажежаема жичка ама от вакума се свива навътре стъклото и трябва внимателно да се подгрява Газов бренер върши работа  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 21:12 Заглавие: |
|
|
| Преди месец изхеърлих книжка с обяснения за флуоресцентни реклами.Мой набор беше.От нея само съм запомнил ,че се палеха с по-различни запалки,но иначе си се кривят с нагряване и по някакви предварителни калъпи.Изхвърлих я щото реших: е те такова животно никога няма да ми потрябва.Някаква библиотека на елмонтьора беше.Някой може пък и да пази такава антика. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 23:41 Заглавие: |
|
|
| Ще пробвам да видя какво ще се получи. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 24, 2007 9:22 Заглавие: |
|
|
vladimir_ki4ev, все ми се струва, че се бъркат понятията.
И това за което говориш е по-скоро за "неонови" тръби. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 24, 2007 10:10 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | vladimir_ki4ev, все ми се струва, че се бъркат понятията.
И това за което говориш е по-скоро за "неонови" тръби. |
Точно  |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 25, 2007 15:26 Заглавие: |
|
|
При производството на подобни лампи,първо оформя колбата(тялото) и след това се слагат елекроди,газ и т.н.С работеща да си привиш проби ,може,но надали ефекта е добър.
Забравих,при извиване на тръбата под въздействието на температура вътре се подава постоянно въздъх по налягане за да не се криви тръбата,т.е.диаметъра да е постоянен.И после всичко останало... _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2007 9:32 Заглавие: |
|
|
| vlad_o, честно казано, и на мен ми се стори, че цялата тръба, която гледах е самоделна. Самото стъкло беше по-особено, наподобяващо пипетите, които кривихме някога в часовете по химия, с помощта на спиртна лампа. Само, че с по-голям диаметър. Какъв газ се поставя и под какво налягане? Бялото наслагване по стъклото отвътре, от газа ли се получава? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|